Kurkistus kakun sisälle kertoo, missä tämän reseptin salaisuus piilee. Lakritsaiset, ohuet kakkupohjakerrokset ja vadelmien raikastama valkosuklaatäyte ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa. Tätä kakkua leipoessa ja maistellessa havahduin, että lakritsi sopii tietyissä tilanteissa ja sopivassa suhteessa käytettynä täytekakkuun suklaatakin paremmin. Älä siis epäröi silloin tällöin haastaa perinteistä suklaakakkupohjaa!
Kuorruttamisessa ja koristelussa on esillä pari erilaista tekniikkaa. ”Suklaapitsi” peittää reunan näppärästi ja jättää kuitenkin vihreän kermapinnan piristämään kokonaisuutta. Päällinen muodostuu pursotuksesta, joka saa aikaan kakun päälle jättimäisen ruusun. Viimeinen silaus on luotu suihkutettavalla elintarvikevärillä. Näin kakun värit ja maut ovat hyvin tasapainossa keskenään.
karkkimarianne: huomaathan, että kakku on jo nyt tehty pieneen vuokaan? Pohja paistetaan pellillä, joten sinun tulisi etsiä astia, jonka pinta-ala on viidesosan pienempi kuin ohjeessa mainitun pellin pinta-ala. Jos sopivaa ei löydy, kannattaa pohja tehdä tällaisena ja pienentää täytettä (jättää yksi täyteväli pois, jolloin tulee matalampi).