Keksikäs kakku syntyi, kun halusin tehdä erikoiskorkean kakun, joka olisi tyypiltään hyydyke/juustokakku. Täytettä ei voi olla kakussa määräänsä enempää suhteessa pohjaan, joten päätin tuoda pohjan (eli keksit) osaksi täytettä. Alin kerros koostuu normaalista voi-keksiseoksesta ja välikerrokset ovat pelkkää karkeaa keksimurskaa kakun leikattavuuden takaamiseksi. Tämä tekniikka tuli jäädäkseen ja aion tehdä vastaavia näyttävän korkeita hyydykekakkuja varmasti jatkossakin!
Kakun toiseksi nimeksi voisi valita ”puolukkakakku niille, jotka eivät pidä puolukasta”. Tein rohkean peliliikkeen ja valmistin kakun porukalle, jossa monikaan ei ole puolukan ystävä. Moni heistä totesi, että tämän kakun kohdalla poikkeus vahvistaa säännön. Puolukka maistuu raikkautena, mutta ei puske läpi. Juuri sopiva makeus yhdessä keksikerrosten kanssa. Ja miten helppo täyte valmistaa: vain neljästä raaka-aineesta! Täytereseptin inspiraationa oli aiemmin syksyllä julkaisemani puolukkajäätelö, jonka kommenteissa kyseltiin reseptin muokkaamisesta hyydykekakuksi.
Essi 😊 👍