Tältä sivulta löydät laskurin, jonka avulla voit määrittää, kuinka paljon kasvipohjaista vispiä tarvitset suhteessa maitopohjaiseen vispiin. Laskuria tarvitaan, sillä kasvivispien vaahtoutuvuuksissa on huomattavia eroja. Jos siis korvaat maitopohjaisen vispikerman kasvivispillä, sinun täytyy huomioida, mikä on ero lopputuloksena saatavan VAAHDON TILAVUUDESSA. Lue kasvivispien vaahtoutumistestistä tarkemmin eri tuotteista ja siitä, mitä muita eroja niistä löytyy.
Maitopohjaisten vispikermojenkin vaahtoutuvuus vaihtelee jonkin verran, mutta erot ovat niin pieniä, että ne eivät aiheuta ongelmia reseptien kannalta. Jos asia kiinnostaa, kannattaa tutustua kermavertailuun. Laskurin lukemissa olen lähtenyt siitä oletuksesta, vispikerma kaksinkertaistuu vaahdotettaessa. Näin käyttäytyy esimerkiksi Valion vispikerma.
Kiitos tästä!