Juustosarvet muuntautuvat helposti täytettä vaihtamalla. Kokeile esimerkiksi sinihomejuustoa tai parmesaania ja juuston kaverina kylmäsavulohta tai kinkkua. Sarvet ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Ne voi myös pakastaa.
4.8.2008
Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi levyksi.
Leikkaa taikinapyörällä levy kolmion muotoisiksi lohkoiksi.
Laita juustoraastetta jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi.
Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Voitele sarvet munalla. Ripottele pinnalle kuminansiemeniä.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.
pellavapaita: vannomatta paras vai miten sitä sanotaan. 😊 Meilläkin on usein todettu, että ”tää on paras kakku ikinä”, kunnes tulee seuraava paras kakku. Mukavaa, että olet innostunut sarvista. Sydämellisellä tavalla huomioit kulloisenkin ”kohderyhmän” makumieltymykset. ❤️
Villitys kun iskee, niin laji kuin laji, sen pyörteissä keikutaan aikansa. Aikuiset lapset nauravatkin joskus:”Niin sä sanoit viimeksikin, kun teit edellistä herkkuasi….”. Sanon näet uuden herkun kohdalla monesti, että sitä leivonkin lopun ikäni ja koko eläkkeellä 🙂
Parit sarvimallit ovat nyt saaneet minut pauloihinsa. Helpot ja maistuvat suolapalat ovat tarpeen usein, kun ”noin vain” haluan pyöräyttää aikuisten lasten ja lastenlasten iloksi lämpimäisiä vietäväksi tai ”haetko ohi mennessäsi”-tyylin yllätykseksi. Tiedän, mistä kukin erityisesti tykkää, niin esim. sarvet on helppo täyttää sen mukaisesti. Nämä menevät tyttärelle, joka ei syö lihaa ja joka tykkää timjamista; kuivattu timjami on mukana maussa juuston rinnalla nyt 🙂
Kinuskikissa ja mari-johanna:Kiitokset, villityspä hyvinkin 😀
pellavapaita: en yhtään ihmettele tätä villitystä. Meilläkin toinen tyttäristä tekee näitä tosi usein. Niin helppoja ja hyviä!
Pellavapaita: Keittiösi uusin villitys…. juustosarvet ja sen moninaiset variaatiot!
Mikäpäs siinä kun maistuu ja on hyvää niin silloin on ilo leipoa! 🙂
Olen leiponut pari päivää putkeen kaikenlaista taas. Juustosarvien tuoksu nyt aamusta heti täyttää nenän joka solun sekä mielen. Oikein syvään kun hengittää silmät sulkien, niin tuoksunautinto kulkee varpaisiin asti 😀 Hmmm…ihanaa.
Tein tuplasatsin kinkkuisia ja tuplasatsin pelkällä juustolla. Timjamia taas hiukan juustoisiin; sekin vahvistaa herkullista tuoksua nyt. Laitoin yhden rahkapurkin ja yhden kermaviilin taikinaan. Oikein sopii hyvin.
Olen ihan villiintynyt näihin nyt. Osa menee juhliin, osa aikuisille lapsille muuten vain ja osan pakastan, jos jotain jää. Näitä voi leipoa ihan huvikseen, on niin mukavaa ja maistuvaa 🙂
Kinuskikissa; Oi ja voi; runsaat kiitokset – onpas lämmittävä tuo kommenttisi 🙂
Kiitos pellavapaita! Ihanaa, että kirjoittelet ja ilahdutat kuvilla! 💗💗
Tein tuplasatsin, kermaviili, rahkaa, ranskankerma olivat happamina osina, kun ne osuivat kaapissa olemaan yhteensä sopivana annoksena. Pyöräytys viispippuria myllystä meni taikinaan myös.
Se oli tosi helppoa käsitellä ja sarvet syntyivät hetkessä. Palvikinkkusilppua ja juustoraastetta sekä vielä hitunen timjamia täytteenä. Ja muutamia ilman kinkkuakin. Voitelu munalla ja juustoraastetta ja timjamia pinnalle.
Näitä teen jatkossa usein kyllä, ovat nopeat ja herkulliset 🙂 Kiitos ohjeesta 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskikissa: Niin se juuri on. Ja kiitokset 😀