”High hat” eli korkealla marenkihatulla varustettu kuppikakku hyppäsi silmilleni Neitileipurin julkaistua vastaavan ohjeen leipomossaan. Tässä yhdistyy tavallaan kaksi eri herkkua, sillä hattuosa muistuttaa makeishyllyltä tuttua Brunbergin suukkoa. Muffinssit kannattaa jättää suosiolla mataliksi, jotta syömistä ei tule liikaa. Resepti olisi toimiva myös minimuffinsseina.
Marenkihattujen valmistaminen perustuu ns. sveitsiläiseen marenkiin, jossa vaahdotus suoritetaan kuumassa vesihauteessa. Itse suosin tapaa, jossa lämpötilaa seurataan paistomittarilla – oikean lämpötilan määrittäminen menee muuten arvailuksi, eikä marengin kestävyydelle voi antaa takeita. Pakko kyllä hehkuttaa näin aikaansaatavaa ”fluffia”! Mahtava tapa tehdä marenkipursotuksia! Kuumennuksen jälkeen vaahto jäähtyy hitaasti ja antaa tekijälle rentouttavan työskentelyrauhan. Pursotettu marenki jähmettyy muotoonsa useamman tunnin kuluessa.
Tässä reseptissä marengilla kuorrutettuja muffinsseja ei jätetä huoneenlämpöön, vaan ne jähmetetään kuorruttamista varten pakastimessa. Muffinssit voi myös jättää pakastimeen ja kuorruttaa myöhemmin jäisinä. Ne voi siis tehdä suklaakuorrutetta vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Kuorrutetut ”hi-hatit” säilyvät jääkaapissa hyvin yön yli.
Lapset olivat sitä mieltä, että muffinssien ulkonäkö muistuttaa ”gagga-emojia”. 💩 Niinpä tein heidän mielikseen muutamia silmillä varustettuja versioita. 😊
taku3: suosittelen vehnäjauhon tilalle gluteenitonta jauhoseosta, mikäli gluteenittomuus oli tässä tavoitteena.