16.6.2014
kaulin
leivinpaperi
pieni siivilä
kaulin
leivinpaperi
pieni siivilä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
Ota ympyrämuotilla (halkaisija 6 cm) levystä kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Tee puoleen taikinaympyröistä aukko pienellä sydänmuotilla.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä tai pursota pikkuleipien päälle marmeladia ja paina sydänaukkoinen pikkuleipä kanneksi. 🧡
Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Lapinlikka: Vastaan ohikulkumatkalla (etsin reseptiä), kun luin tätä ketjua ja kysymyksesikin näin. En siis millään ”asiantuntemuksella” 🙂
Ketjussa on monta kysymystä samasta aiheesta kuin omasi on. Jos voit, niin suosittelen lukemaan 🙂
Esim. 22.2.2018 ja 10.4.2022 mari-johannan vastauksissa on sinullekin tietoja.
Ja tosiaan Kinuskikissalla on säilyvyysopas:
https://www.kinuskikissa.fi/sailyvyysopas
-Kinuskikissa vastaa varmasti tarkkaa tietoa vielä, kunhan lukee kommentteja 🙂
Kuinka kauan nämä säilyvät valmiina? Minkälaisessa astiassa ne kannattaa säilyttää? Ja täytyykö ne säilyttää jääkaapissa? Mitä jos pikkuleipien kuljetusmatka määränpäähänsä on pitkä?
Tainataikina: aivan huippuidea! Olisipa muuten kiva saada kuva lopputuloksesta! 💚
Tällä ohjeella tulee herkullisia (joulu)pikkuleipiä kun väliin laittaa Vihreä kuula-marmeladia. 🙂
Heli: Kyllä ne viikon säilyvät kun laitat kannelliseen rasiaan ja tosiaan jääkaappiin.
Oletko muuten huomannut,että Kinuskikissa on tehnyt kaikille kotileipureille hyvän säilyvyysoppaan mikäli joskus säilyvyydet mietityttävät.
Löydät sen täältä
On ajatus tehdä tällä ohjeella ristiäisiin jalkapohja keksejä. Ja pinnalle tomusokerikuorrute. Säilyyköhän nämä jääkaapissa viikon? Jos kuorrutteen laittaisi kuitenkin vasta juhlapäivää edellisenä iltana.
Johanna: kiva kuulla, että resepti innosti! 🙂 Ohje on yksinoikeudella Unelmien Talo&Koti -lehdessä, mutta lehteä saa ostettua myös irtokappaleena. 🙂
Mulle ei tuu tuota lehtee missä tulee olemaan se herrasväen piirakan ohje. Saisko sitä reseptiä tai miten tuo yllä oleva ohje muuntuu piirakaksi,onko antaa määriä tms?
Vilppu: voi ehkä olla, että hieno sokeri ei niin hyvin enää pakastettuihin ja sulatettuihin pikkuleipiin tartu. Itse olen esim. lusikkaleivät sokeroinut jo ennen pakastamista ja hyvänä muistaakseni sokerointikin pysyi. Ja voihan pikkuleipiä vielä sulatuksen jälkeenkin sokerissa pyöräyttää, jos näyttää, että sokerointi kaipaa ”parantelua”. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Lapinlikka: pellavapaidan vinkkaamista viesteistä ja linkistä löydätkin hyvää evästystä! Kuljetusmatka ei ole ongelma keksien kanssa. Hyvin säilyvät. 😊