Kesäleivonnassa voi päästää itsensä suosiolla helpolla ja hyödyntää puolivalmiita aineksia. Tämä on myös hyvä hetki kurkistaa, onko pakastimeen jäänyt joulun jäljiltä torttulevyjä. Nyt valmistat niistä herkullisia kesäviinereitä!
19.6.2019
Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön.
Tee täyte kreemijauhepaketin ohjeen mukaan. Suosittelen sekoittamaan kreemijauheen maidon joukkoon hyvin pienissä erissä koko ajan käsivispilällä sekoittaen. Kreemi voi muuten mennä paakkuiseksi.
Anna kreemin tekeytyä jääkaapissa parikymmentä minuuttia.
Leikkaa levyt leveyssuunnassa kolmeen suorakaiteen muotoiseen osaan.
Tee veitsellä n. 1 cm päähän reunasta levyn läpi ulottuvat viillot. Ne auttavat viinereitä kohoamaan tasaisesti.
Voitele taikinareunat munalla.
Levitä viiltojen sisäpuolelle paksu kerros (n. 1,5 cm) vaniljakreemiä.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet viuhkamaisesti vaniljakreemin päälle.
Halutessasi voit tehdä päälle kiilteen hyytelösokeripakkauksen ohjetta noudattaen. Annostele lusikalla mansikoiden päälle. Jos kiille hyytelöityy kattilaan, sitä voi lämmittää uudelleen.
Tarjoile viinerit tuoreina.
Muistin napata kuvan sentään valmiista 🤣 mut kuten huomaa kuvasta kun ei käytä torttutaikinaa niin ei tule niin muhkeita näistä.
Melkeen jo unohtu tulla kertoo täynnä miten kävi 🙈 Hyvin onnistu kokeilu kyllä mut ehdottomasti sitä torttutaikinaa näihin jos vaan kaupast löytyy. Ripeä kun on niin voi ennakoida näin ja muutos halloween tyyliseksi onnistu et toki pääl vois jotain mustikoi ym kyl pistää mut nyt ei just ollu silloin mut enskerral jos halloweenina tekee ni myös niihin jotai marjaa ym pääl 🤔
jepatiitti: peukkuja täältä halloween-viinereiden tehtailuun! Varmasti onnistuu noin, jos tosiaan levyt säilyvät jäisinä (nopeasti tahtovat sulaa). Mutta kaikki työvaiheet, jotka voi ennakolta tehdä, helpottavat tietysti juhlastressiä!
Juu teen nyt toista erää pakkaseen mutta myllyn Paras lehtitaikina levyjä nyt niin ne kantsii äkkii pilkkoo ja reunat myös ja takas pakkaseen. Sit tovi odottaa ja sitten päälliset nopsaa ja pakkaseen et sulaa nopeammin nää kun torttutaikina levyt. Juu voin kuvia pistää 😊 tulee nyt samal testattua ero torttu ja lehtitaikina viinereis 👍 päädyin toisen kreemin värjää veren punaiseksi progelin punaisella et tulee erilaisia halloween värejä pöytään. Nää on niin hyviä mutta kun suurempi määrä tai tiukka aikataulu niin vie liikaa aikaa tehdä ja paistaa joten jos tää nyt onnaa kuten näyttää niin sit toistekki kyllä teen näin 😊
Jepatiitti: Sinullapa on siellä mielenkiintoiset Halloween leipojaiset!
Sitä sulatuksen jälkeen uudelleen pakastamista ei tosiaan suositella, mutta mikäli taikinalevysi olivat todella jäisiä uudelleen pakkaseen laitettaessa,kuten sanoit, että ne vain kävivät äkkiä pakkasen ulkopuolella niin eiköhän tuo kokeilu ihan peukutuksen ansaitse.
Minä ainakin jään odottamaan mielenkiinnolla kun toivottavasti juhlien jälkeen palaat kertomaan miten viinerisi onnistuivat.
Ja toivottavasti otat niistä myös galleriaan kuvan!!
Mulla onkin nyt tässä menossa aika hurja kokeilu ja haluunkin kysyy täältä että mitäs mieltä ollaan 😅 elikkä en sulattanut torttulevyjä vaan jäässä olles paloihin, noi reuna leikkaukset tein ja sit pistin omena paloja mitkä olin hunas, vois ja kanelis vähä paistanut eka niin tuohon ja päälle sit tuo kreemi mitä vähä värjäsi oranssil ja iskin pakkaseen👍 ajatus on et juhla päivänä voitelen munal mis vähä vihreet pasta väriä seas ja paistan + halloween joku suklaa ym koriste ym päälle jokaiseen. Et mitäs tuumaatte näistä halloween viinereistä? Kun kesällä ei tuota pakastusta suositeltu paiston jälkeen ja kun tiedän että leipomot ym kaupat tekee viinereitä puol valmiiksi ja pakastaa ne, sitten kaupat ym vain paistaa ne valmiiksi ni eikös tää nyt oo ihan jees? 🤔
juu ruksasin muun aikataulun ym niin et ehdin näitä tekee juhla päivänä =)
jepatiitti: lehtitaikinaleivonnaiset ovat niitä harvoja, joiden kohdalla en pakastusta suosittele, vaikka varsinaista estettä ei (paiston jälkeen pakastettuna) olekaan. Vastapaistettuna tai saman päivän aikana paistettuna ne vaan ovat parhaimmillaan.
Jepatiitti: Tässä kun on käytetty pakaste taikinaa niin ovat jo aika nopeita tehdä muutenkin, ehkä keksisin jonkin muun tarjoiltavan minkä tekisin valmiiksi pakkaseen. Vaniljakreemi kestää kyllä pakastuksen, mutta itseä arveluttaa tuo pakasteen uudelleen pakastus vaikka toki tuossa uunissa käyminen välissä. Pakastettuna toki onnistuu ilman tuota mansikkaa ja kiillettä, mutta vasta paistettuna ovat parhaimmillaan.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
jepatiitti: kiva, että tulit kertomaan! Hauskoilta näyttävät! 🙂