Tutustuin uuteen raaka-aineeseen leivonnassa: verigreippiin. Se on harvemmin leivonnaisissa käytetty hedelmä, mutta sopii hienosti keväiseen kevyen raikkaaseen kakkuun. Verigreipistä kakku saa myös viehkon oranssin kiilteen. Muistathan, että saat muunnettua tämänkin juustokakun helposti gluteenittomaksi vaihtamalla sopiviin kekseihin.
Nautaliivatetta saa kaikista ”kaukoidän kaupoista” – ovat yleensä maahanmuuttajien yrityksiä, joissa myydään muualla maailmassa (niin Lähi- kuin Kaukoidässä kuin muuallakin) käytettäviä tuotteita. Riippuu varmaan paikkakunnan koosta löytyykö läheltä sellaista, mutta veikkaan että maakuntakeskuksista (ja tietenkin Etelä-Suomen isoista kaupungeista) löytyy ympäri Suomea. Olen niistä bongaillut kaikkea kivaa vähän eksoottisempiin ohjeisiin.
Jos paikkakunnallasi on juutalais- tai muslimiseurakunta, kannattaa käydä kysäisemässä mistä he liivatteensa hankkivat. Lupaan etteivät pure. 😉
Se lisäyksenä että nautaliivate on noissa kaupoissa yleensä pakastealtaassa.