Gluteenittomien cookieiden eli amerikkalaisten suklaahippukeksien onnistuminen vaatii tarkkuutta jauhojen kanssa. Leivottiin vehnäjauhoilla tai ei, jauhojen laatu ja määrä sanelee keksien koostumuksen. Katsoin parhaaksi julkaista gluteenittomista cookieista oman ohjeen, jotta voidaan kerätä samalle sivulle kokemuksia esimerkiksi eri jauhomerkeistä. Viljatuotteen jauhoseosta käytettäessä määrä oli vehnäjauhoja suurempi. Muutin myös fariinisokerin ja tavallisen sokerin suhdetta, jotta keksitaikina sai enemmän väriä tummasta sokerista.
rusinoita: voi onnistua tai sitten ei. 😄 Sen olen huomannut, että margariini käyttäytyy leivonnassa välillä hyvin eri tavalla kuin voi. Siksi nykyään käytän itse aina voita, jollei tarvitse tehdä maidotonta. Mutta kokeile riskillä…? Ja tule sitten mielellään kertomaan, miten kävi. 😊