Tämä leivonnainen on yhdistelty kahdesta amerikkalaisesta herkusta: muhkeista kuppikakuista ja värikkäästi kuorrutetuista donitseista. Donitseilla on herkuteltu Yhdysvalloissa 1800-luvun alusta saakka. New Yorkiin ne tulivat hollantilaisten uudisasukkaiden mukana, joskin rinkulamainen muoto syntyi vasta myöhemmin. Yksi tarina kertoo, että donitsin muodon keksi amerikkalainen Hanson Gregory työskennellessään kauppalaivalla. Hän oli tyytymätön keskeltä huonosti paistuneeseen taikinaan ja teki tästä syystä keskelle reiän.
Kuppikakut eli kotoisammin muffinssit paistetaan nykyään paperisissa vuoissa, mutta nimi kuvastaa niiden varhaista valmistustapaa. Amerikassa 1700-luvun lopulla paistettiin pieniä kakkusia keraamisissa pikkuvuoissa tai kupeissa. Kakkumaisuutta leivonnaiselle antaa näyttävä koristelu.
Nämä söpöläiset sulattavat suun! 😋 🌸
Toffeekoira: olettaisin, että tavallinen elintarvikeväri käy aivan mainiosti sokerikuorrutteen värjäämiseen. Vettä ei varmasti tarvitse silloin noin paljon lisätä. Kannattaa vähän tunnustellen edetä, niin kuin Kinuskikissa tuossa ohjeessa mainitseekin. 🙂