Suklainen kahvikakku on mielettömän mehevä ja herkullinen tarjottava niin kahvipöydässä kuin vaikka kesämökillä tai retkellä. Tällä kertaa ideoin kahvikakulle maitosuklaatäytteen ja kinuskikuorrutteen, joiden ansiosta sen voi tarjoilla myös täytekakun asemesta.
Taikinan joukossa on käytetty Daimin makuista maitosuklaata. Sen tilalla kävisi hyvin myös vaikka mintun makuinen suklaa tai jokin muu suosikkimaku. Suklaa sulautuu taikinaan paiston aikana, joten Daim-efektiä saa lisää patukoista pilkotulla rouheella ja suklaasta valmistetulla täytevaahdolla.
Vinkki! Mikäli et täytä ja kuorruta kakkua, se kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, jolloin rakenne on pehmeimmillään. Tällöin voit korvata taikinan sisältämän rypsiöljyn (1,25 dl -> 125 g) voilla (voita tule silloin 275 g ja sen voi kokonaisuudessaan vatkata yhdessä sokerin kanssa). Suklaakahvikakku sopii hyvin myös pakastettavaksi!