Kermainen crème brûlée kuuluu ravintoloiden suosikkijälkiruokiin. Kotileipuri voi laittaa vielä paremmaksi ja loihtia paahtovanukkaan piirakan kokoisena. Näin se on helppo jakaa isommallekin sakille vaikka naistenpäivän kunniaksi. Runsas ja raikas hedelmä-marjakimara täydentää vaniljaisen täytteen makeutta.
Kun creme brulee on nyt meillä hittijuttu, niin tämänkin ohjeen ja ketjun luin ja piirakan tein🙂.
mari-johanna: Ihan vitsillä vain kommentoin, että Riikalle tuossa alempana vinkkaat, että kasvivispit vaahtoutuessaan ovat tilavuudeltaan eri kuin kermat. Niin totta kuin olla voi! 😀 Tässä piirakassa ei tosin vispata 😀 Vinkki hyvä sinänsä kyllä 😀 Olen Kinuskikissan vertailun tutkinut ja apua siitä saanut vaahdotettujen kasvikermojen käytössä 😀 ja etsin kovasti taannoin tietoa juuri siitä, mitkä kasvikermat kestävät kuumennuksen. Siitä ei taida vertailua tms. olla, ja ajattelin, että sinultakin saisin varmasti vastauksen, kun maidottomia tuotteita käytät 🙂 Mutta Kinuskikissa vastasi, ja asia hoitui Oatly iMat ruokaan-valmisteella 😀
Sitä tässäkin käytin sekä Oddlygood Baristaa.
Lakritsijauhetta laitoin täytteeseen, kun pieni mummolankävijä toivoi. (Pienten kanssa aina haistellaan mausteita, ja lakritsijauheen kohdalla tuli normaali-mausteisiin verrattuna oikein iso ”Aaaah….”, kun nenä tykkäsi tuoksusta 😀 )
Tiikerikakku86 on tehnyt hienon piirakan ja käyttänyt samaa Valion ohjetta sokeripinnan saamiseksi kuin minä lakritsaisen creme bruleen kohdalla olen käyttänyt 🙂 Kommenttina hänen huomioonsa se, että tosiaan sokeri alkoi jääkaapissa sulaa yön jälkeen, mutta me kun kotona vain syötiin, niin sulanut, lähes kullanhohtoinen liemi oli hyvä lusikoida annoksen päälle. Kaikki ei toki ollut sulanut.
Tällä kerralla grillivastusten alla uunissa ruskistin piirakan pintasokerin. Ja kyllä sekin alkoi sulaa yön jälkeen.
Miten on: käykö niin myös kaasupolttimella ruskistetun sokerin kanssa? Tähän varmaan saamme vastauksen – sitä taisi Tiikerikakku86 myös mietiskellä 🙂