Paahtovanukas kuuluu ranskalaisen keittiön jälkiruokaklassikoihin. Kermainen ja tyypillisesti vaniljalla maustettu crème brûlée kypsennetään uunissa, jossa rakenne hyytyy vanukasmaiseksi. Myöhemmin pintaan paahdetaan sokerista lasimainen, rapsakka kuori. Vanukkaan voi valmistaa edellisenä päivänä, mutta suorita pinnan paahtaminen vasta juuri ennen tarjoilua.
Yksittäisten annosten sijaan (ja pikkuvuokien puuttuessa) crème brûléen voi paistaa myös tavallisessa piirakkavuoassa, josta vieraat voivat annostella jälkiruoan itse.
Maustamiseen on monipuolisia vaihtoehtoja. Kermaseoksen joukkoon voi sekoittaa esimerkiksi raakalakritsijauhetta tai piparkakkumaustetta. Osan maidosta voi korvata kahvilla tai liköörillä.
Jende: voit korvata kevytmaidolla. Jos haluat samanlaisen täyteläisyyden, niin voit hiukan sekoittaa kevytmaidon joukkoon kermaa, niin on sama asia kuin täysmaito. 😊