Amerikkalainen kanelipulla ei jää kotoisen korvapuustimme varjoon – siinä on näköä, kokoa ja tuhdisti makua. 🤩 Suosittelenkin kaikille korvapuustien ystäville ottamaan cinnamon rollsit leivontaohjelmistoon. Herkullinen makumatka luvassa! 😋
Yhtäläisyyksiä Kinuskikissan luottoreseptiin löytyy täytteestä: reilusti kanelia ja valkoisen sokerin tilalla aromikkaampi fariinisokeri. Amerikkalaisessa kanelipullassa fariinisokeria ei ole säästelty, vaan sitä on täytteessä paksuhko kerros. Sokeri karamellisoituu herkullisesti paiston aikana, tekee täytteestä kostean ja tuo kierteet näyttävästi esiin. Pulla kruunataan lopuksi tuorejuustokuorrutteella (ei minusta välttämätön). Jenkeissä pullataikinassa ei käytetä kardemummaa, mutta tämän virheen korjasin tietenkin omassa versiossani. 😉
Paistaminen tapahtuu reunallisessa vuoassa. Pullat saavat siinä sopivasti tukea toisistaan ja lopputulos muistuttaakin bostonkakkua. Minulla oli käytössäni Heirolin mallistoon uutuutena saapunut 26-senttinen vuoka, jonka silikonisen reunuksen voi kätevästi poistaa paistamisen jälkeen. Näin pulla on valmiiksi tarjoiluvalmis lasisen alustan päällä. Tutustu vuokaan Heirolin verkkokaupassa ja hyödynnä ostoksia tehdessäsi alekoodia KINUSKIKISSA15, jolla saat 15 % alennuksen.
syysillat: kuorruttamattomat pullat säilyvät huoneenlämmössä, mutta kuorruttamisen jälkeen laittaisin jääkaappiin, koska kuorrute sisältää maitopohjaisia tuotteita. Mutta pellavapaidan pakastusvinkki on kyllä paras!