Tämä kakkupohja on syksyn monissa kakkuleivonnoissa noussut suoraan ykköspaikalle. Uskomaton mehevyys, helppo käsiteltävyys ja browniemainen suklaisuus. Taikina kohoaa tasaisesti ja taipuu niin erikoiskorkeisiin kuin vaativiin käännettyihin kakkuihin.
Reseptiä suunnitellessani hain referenssiä amerikkalaisista suklaakakkupohjista, koska niissä on usein täytettä vähemmän ja pohjaa enemmän. Pohjan maukkaus on silloin tärkeää! Resepti ei kuitenkaan ole kopio mistään olemassa olevasta ohjeesta. Nimi on itse keksitty – se kuvastaa, että suklaa on tässä kakkupohjassa ykkönen!
Taikinan valmistaminen on superhelppoa – koko prosessi hoituu isossa kattilassa, eikä vatkaimia tarvita. Tämä resepti palkitsee leipurin, joka haluaa minimoida tiskin. Voi antaa pohjalle makua ja öljy takaa sen, että kakun pehmeys säilyy myös viileässä.
Vastaan Niinan Intagramin kautta tulleeseen kysymykseen täällä. Kysymys kuului:
Moikka!
Oon to illalla tai pe aamulla tekemässä Kinuskikissan ohjeella Chocolate First -kakkupohjan.
Mulla on käytössä 26cm vuoka ja teen kolme täyteväliä.
Riittääkö, jos teen ohjeen 1,5x? 😊
Joillain muiden suklaisilla ohjeilla pohjasta on tullut todella ohut, vaikka olen tehnyt 2x.
Nyt haluan kokeilla tätä sun ohjetta ja toivottavasti kokemus suklaisesta kakkupohjasta paranee 😍
Vastaukseni:
Tämä ohje on kolmen täytevälin versiona mitoitettu 20 cm vuokaan. Vuokamuunnoksissa suosittelen hyödyntämään muunnostaulukoita, jotka löytyvät täältä (linkki kaikkien sivujen alareunassa):
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
Sieltä 20 -> 26 cm kertoimeksi saadaan 1,69.