Syötävää cappuccinoa – maitovaahdolla kuorrutettu klassikkokahvi muuntui Kinuskikissan tassuissa hyydykekakuksi. Klassinen italialainen cappuccino-kahvijuoma valmistetaan siten, että kaikkia elementtejä – espressoa, kuumaa maitoa ja maitovaahtoa – on juomassa suunnilleen yhtä paljon. Tämä resepti pyrkii samoihin suhteisiin. Toki juoman muuttaminen kakuksi vaati hieman soveltamista. Maitovaahdon hyydyttäminen kakun kuorrutteeksi oli reseptin kehittelyssä vaativin osuus, mutta lopulta tästä muotoutui täydellinen herkku kahvidiggarille.
Cappuccinon historia ulottuu 1700-luvun Wieniin, jossa juotiin vastaavaa Kapuziner-nimistä juomaa kermalla ja sokerilla. Nykyisen kaltainen cappuccino kehitettiin Italiassa ja levisi espressokoneen yleistymisen myötä 1950-luvulla. Cappuccino tarkoittaa italiaksi pientä huppua. Sillä viitataan kapusiiniluostarin munkkien ja nunnien viittojen punaruskeaan väriin.
Kahvi kahvina, vaiko kakkuna? ☕ 🍰
Kahvikissalle molempina! 😊
soja: ihanaa, että maistui! Ja hyvä myös kuulla, että pakastus onnistuu, kun sitä itse tuolla aiemmin epäilin.