Brownie on tuttu amerikkalainen leivos, jonka salaisuutena on syntisen hyvä suklainen, aavistuksen verran raa’aksi jätetty taikina. Nyt esittelyssä on brownien vaaleampi serkku, joka ei maun puolesta kalpene sukulaiselleen. Taikinan erikoisuutena on paahdetun voin aromi. Suklaisuutta lisäämään valmistin kuorrutteen, koska tumma suklaa antaa makuun sopivasti särmää. Koristelun ideoinnissa käännyin teidän puoleenne kyselemällä suosittuja hashtageja Instagramissa ja Facebookissa. Kiitos osallistumisestanne, jonka tuloksen näette nyt tässä! 🙂
Taikina:
180 g voita
1 ½ dl pekaanipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
2 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
1 ½ tl vaniljauutetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl suklaanappeja
Kuorrute:
115 g tummaa suklaata
25 g voita
Koristelu:
erivärisiä meltsejä (tai valkosuklaata)
Mittaa voi kattilaan ja keitä, kunnes väri on vaaleanruskea (noin 10 minuuttia). Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Levitä pähkinät pellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kevyesti väriä. Anna jäähtyä pellillä. Leikkaa rouheeksi.
Sekoita jäähtynyt voi ja sokerit vatkaimella (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää loput ainekset yksitellen reseptissä luetellussa järjestyksessä välillä sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon pähkinärouhe.
Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (19 x 19 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Leivokset saavat jäädä sisältä hieman pehmeiksi, browniesien tapaan.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laske isoon kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai täytä kulho kiehuvalla vedellä. Laita voi ja paloiteltu suklaa toiseen, teräksiseen kulhoon, joka mahtuu vedellä täytetyn kulhon sisään. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Levitä seos täytteen päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa sitten paloiksi. Vinkki: suklaakuorrute leikkautuu lohkeilematta, kun annat levyn seistä huoneenlämmössä hetken ennen leikkaamista.
Laita melts-napit (tai valkosuklaa) pieniin pakastuspusseihin. Sulje pussi huolellisesti pussinsulkijalla. Laske kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Laita pussit kellumaan veteen (pussin suu varmuuden vuoksi vedenpinnan yläpuolella). Vaihda vesi tarvittaessa. Kun meltsit ovat sulaneet, leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota hashtageja kuorrutteen pinnalle. Käytä yksi väri kerralla loppuun, sillä melts-sula jähmettyy melko nopeasti.
Kiva kuulla kokemuksestasi Pikkukokki! Tarkan tekstin pursottaminen suklaalla ON tosi haastavaa. Itse huomasin, että kovin pitkiä sanoja ei pystynyt tekemään. Varsinkin kun leivokset täytyy leikata aika pieniksi annospaloiksi niiden makeuden vuoksi.