Bebe-leivokset ovat yksi rakkaimmista blogiresepteistäni. Lukijalta tuli aikanaan idea leivosten muuntamisesta piirakan muotoon. Yhden levymallisen bebeohjeen jo teinkin, mutta tämä vastaa vielä tarkemmin sitä, mitä olen halunnut kokeilla nämä (hui!) jo kolme vuotta. Täytteen ja kuorrutteen voi toki tehdä alkuperäisellä reseptillä, mutta vaihteen vuoksi halusin kokeilla mokkaversiota. Äiti hemmotteli minua kaupan mokka-bebeillä pikkutyttönä ja niihinkin liittyy nostalgiaa ja muistoja.
Vaniljan sijaan maustoin täytteen fariinisokerilla ja pidin sen antamasta vivahteesta. Kuorrute maistuu melko vahvasti kahvilta ja se tasapainottaa piirakan makeutta. Moniin makuihin tottunut tyttäreni söi kuorrutteenkin hyvällä ruokahalulla, mutta toiselle kahvin aromi tuntui liian vieraalta. Kahvijauhetta voi laittaa puolet vähemmän tai jättää kokonaan pois.
Suussa sulava herkku! Tyylikäs tarjottava! 🤩
bucketwoman: ei kuuluisi nestemäiseksi jäädä. Kuulostaa siltä, että joko vettä oli liikaa tai tomusokeria liian vähän. Mittasitko ainekset ihan virallisilla mittasarjan mitoilla? Jos kuorrute näyttää jäävän liian löysäksi, niin sekaan voi lisätä tomusokeria, jotta koostumuksesta tulee oikea. Tai jos kuorrute on liian tönkköä, niin sitten tilkkanen vettä sekaan.