Banoffee on alun perin englantilainen jälkiruoka ja todellinen herkkujen herkku! Banaanit, toffee ja kermavaahto vievät isommankin makeannälän mennessään. Minulle tämä piirakka herättää muistoja blogin alkuajoilta, jolloin banoffee teki läpimurtonsa suomalaiskeittiöihin. Leivontablogien käynnistämä trendi opetti meille uuden raaka-aineen, kondensoidun maidon, käytön. Noihin aikoihin sitä ei vielä ollut saatavana valmiiksi keitettynä. Onneksi tänä päivänä kotileipurin elämä on helpottunut ja toffeeta saa valmiina purkista. Alkuperäinen innoittaja jäi minulta lopulta julkaisematta ja siirryin suoraan piirakan suomalaisempaan muunnelmaan, jonka nimesin puoloffeeksi (puolukka + toffee). Nyt on korkea aika julkaista klassikko-ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Lupus: sitruunamehu tosiaan hillitsee tummumista. Banaanien tummuminen tapahtuu lähinnä pinnasta, joten tuolla kermavaahdon alla varmasti on täysin tarjoilukelpoista seuraavana päivänä.