15.4.2008
Jugurttipohjainen täyte
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon jugurtti, tuorejuusto ja kuoriraaste.
Laita appelsiinimehusta ¼ dl kattilaan ja lisää loput täytteeseen.
Kiehauta appelsiinimehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Syvennä halutessasi täytteen sävyä pastavärein.
Kaada vuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.
Tuorejuusto-kermatäyte ja appelsiinimurska
Kaada appelsiinilohkosäilykkeestä liemi pois, mutta säästä osa kostutusta varten.
Soseuta appelsiinilohkot nopeasti tai murskaa ne haarukalla. Levitä kostutetun pohjan päälle.
Huom: pohjaa kannattaa kostuttaa hieman normaalia vähemmän, sillä appelsiinisose/murska on hyvin mehukasta.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe.
Levitä appelsiinimurskan päälle.
Tein tuon tuorejuusto-kermatäytteen appelsiinimurskalla, joskin appelsiinimurska vaihtui mandariinimurskaksi, kun kaupasta ei löytynyt säilykeappelsiineja.Ja kävi myös niin että sitä mandariinimurskaa oli vähänlaisesti, joten korvattiin tuoreilla mandariineilla jotka murskattiin ja hyvää tuli! Vieraatkin kehuivat todella paljon. T.14v leipuri
Martsu82: vaahtoutuva vaniljakastike on vähän riskialtis valinta ainakin pakastettavaan kakkuun. Ilman pakastustakin vaahdon rakenne ei pysy oikein muodossaan, tosin mukaan sekoitettava tuorejuusto voi parantaa tilannetta. Mansikoiden tilalle valitsisin mieluiten joitain muuta marjaa, sillä mansikka kärsii eniten pakastuksesta verrattuna vaikka vadelmaan. Ei vaikuta makuun toki, mutta sulaessa irtoaa nestettä, joka kostuttaa alempaa pohjaa (huomioi siis ainakin kostutuksessa). Yksi vaihtoehto on muussata mansikat valmiiksi. En tiedä vastasinko kysymykseen, mutta tässä heränneitä ajatuksia. 🙂
Hei
Meillä olisi juhlat tiedossa syyskuussa ja ajattelin helpottaa itseäni leipomalla kakun pakkaseen etukäteen. Pohjan ajattelin leipoa parhaaksi todetulla kakkupohjalla tällä sinun aito suklaakakkupohjalla. Ajattelin laittaa kakun väliin mansikka siivuja ja näitten mansikka siivujen päälle laittaa tätä Tuorejuusto-kermatäytettä. Pystyykö tätä tuorejuusto täytettä vähän muuntelemaan jos kerman tilalle pistäisin vaahtoutuva vaniljakastike ja tietenkin tätä appelsiinituorejuustoa, mutta joutuisin jättämään pois tämän vaniljakreemijauheen, niin pitäisikö tämä vaniljakreemijauhe korvata jollain muulla?
Yli päätänsä pystyykö tämmöisen kakun pakastamaan?
Näin sekavasti selitettynä mitä tässä hain.
Hansu: appelsiini ja suklaa ovat taattu makupari. 🙂 En ihan ymmärtänyt, mitä tarkoitat sekoittumisella. Jos täytteet tulevat eri väleihin, ei järjestyksellä ole merkitystä. Huomioithan kuitenkin, että jugurttitäytteen vuoksi kakku on koottava reunalliseen vuokaan.
Moi! Teen vkl:na täytekakkua johon ajattelin tehdä täältä tuon appelsiinijogurtitäytteen ja suklaatäytteen tummasta suklaasta. Sopiiko nämä täytteet koostumuksiensa puolesta yhteen ilman sekoittumista? Ja kumpi kannattaa laittaa alle? 🙂
Helle: juustokakut-kategoriasta voi löytyä jotain vastaavia, ainakin yksi jugurttikakku on sielläkin. Liivatetta kannattaa kyllä olla, jos juustokakuksi aikoo soveltaa.
Miten voisin muokata jugurttipohjaisen täytteen juustokakkuun sopivaksi, tarvitseeko lisätä liivatteita esim? Ajattelin keksipohjaista kakkua, tätä täytteeksi ja jonkun makuinen kiille päälle:)
Ei hätää, selasin ja löysyin vastauksen kysymykseeni:
20.8.2009 10:06
Jenni: saman huomasin minäkin, mutta kuvittelin että vain meidän kaupasta se olisi tilapäisesti loppu. Harmillista, mielestäni appelsiinisäilyke on paljon parempaa kuin mandariini. Mutta mandariinilla siis voi korvata tai käyttää tuoretta appelsiinia.
Taisin laittaa kysymykseni aikasemmin tänään väärään paikkaan, joen laitan nyt tänne minne kuuluukin laittaa:
Eli olen tekemässä Tuorejuusto-kermatäyte ja appelsiinimurska täytteellä kakkua tällä kertaa, mutta ongelmaksi tulikin ettei niitä tölkki appelsiineja (Rainbow) tunnu löytyvän mistään. Kävin Kannelmäen Prismassa, josta ajattelin että olisi sekä pari S-Markettia läpi. Olisiko sinulla Kinuskikissa vinkkiä mistä voisin Espoo, Vantaa, Helsinki seudulla löytää niitä 😀 ? Tai voisinko korvata jollakin? Ihan tavallisilla appelsiineilla sitten? tai sitten jätän appelssiini murskan kokonaan väliin.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Roosa P : Otit käyttöön kikka kakkosen ja sitten vielä kolmosen. Leivonnassa tarvitaan usein juuri tuollaista uuden näkökulman löytämistaitoa kiperässä tilanteessa. Hyvä sinä! 🙂