Salaatit kuuluvat meillä usein kahvipöytään varsinkin silloin, kun haluan panostaa suolaisten tarjoiluiden ruokaisuuteen. Vihersalaatti on kiva lisä myös iltapalana syötävän suolaisen piirakan rinnalla. Tämä resepti on yksi lemppareistani ja olen ottanut siihen vaikutteita caesar-salaatista. Rapeat krutongit ja parmesan-lastut ovat salaatissa parasta ja ”viherosastoon” voi iloisesti koota erilaisia salaattilajikkeita. Kastike on öljypohjainen. Värikkyyttä saa kirsikkatomaateista.
Valkosipulikrutonkeja saa myös valmiina kaupasta. Samoin parmesanista voi valita pikaversion ostamalla juuston valmiina lastuina.
Kasvis-caesar
Salaattiainekset:
1 ruukku romainesalaattia
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku friseé-salaattia
1 ruukku rucolaa
kurkku
parmesan-lastuja
valkosipulikrutonkeja
400 g kirsikkatomaatteja
Valkosipulikrutongit:
2 – 3 viipaletta graham-paahtoleipää
1 – 2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
1 tl balsamicoetikkaa
1 tl hunajaa
Valmista ensin krutongit. Leikkaa paahtoleipäviipaleet kuutioiksi. Kaada pannulle öljyä ja kuumenna. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää leipäkuutiot. Kääntele pannulla kuutioita, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
Pese salaatin- ja rucolanlehdet, kurkku ja kirsikkatomaatit. Asettele romainesalaatinlehtiä kulhon reunoille. Revi muut salaatinlehdet muutamaan osaan. Leikkaa kurkku kuutioiksi.
Kokoa salaatti kerroksittain: salaattia, rucolaa, kurkkua, krutonkeja, parmesan-lastuja, kastiketta ja jälleen salaatinlehtiä, rucolaa jne. Laita lopuksi kulhon reunaa kiertämään kirsikkatomaatit.
JM:
Vaikea mennä arvailemaan, ehkäpä tuo annos riittäisi 10 hengelle. Riippuu taaskin muusta tarjottavasta, ja onko salaatti pää-, vai sivuroolissa. Onnea arviointiin . Ja ONNEA yo-juhlintaan! 🙂