Vatruskat ovat karjalaisen keittiön helmiä – olen ihastunut niiden pehmeään perunataikinaan. Perinteiset vatruskat täytetään riisillä. Kyse on siis eräänlaisesta karjalanpiirakan ja pasteijan risteytyksestä. Tähän reseptiin halusin uusia makuja, joten muokkasin täytettä vielä lisää pasteijoiden suuntaan lisäämällä mukaan sipulia ja kananmunaa/jauhelihaa. Näin vatruskoista tuli ”patruskoja”. 😉
maris: Olen ehdottomasti kanssasi samaa mieltä perunoiden muusaamisesta. Varsinkin, kun kantapään kautta on asia tullut joskus koettua. Sauvasekoittimen, minulla Bamix, leikkuuterällä syntyy liisterimäistä, ”venyvää” muusia. Juurikin, koska tärkkelysjyväset saavat liian kovaa ja repivää kyytiä. Jos konevoimaa haluaa, niin tavallisella sähkövatkaimella muusiin tulee oikea rakenne.
Saman venyvän rakenteen olen joskus onnistunut saamaan samaisella leikkuuterällä toistekin. Ei ole tarkkaan muistissa, mutta taisin ainakin vispipuuron hurauttaa kerran liisteriksi.
Kiitti, maris! Kivoja huomioita teit reseptiin. 🙂
Sari K: Lukaisepa kommenttini marikselle. Luulen mariksen tavoin, että tehosekoitin teki tepposet sinulle . 🙂