Vinkit:
- Jos haluat kuorrutetta munkin koko pinnalle, voit tehdä pursotuksen esimerkiksi rengaskuviona. Valmista kuorrutetta silloin isompi annos ja jaa osiin niin, että teet keskelle tulevaa väriä vähiten ja ulommas tulevaa eniten.
- Kuvassa näkyvän vappusiman ohje löytyy linkin takaa omana reseptinään.
Kyllä munkkeja on tarkoitus vappuvieraille taas leipoa. Minulla on paistokattilana toiminut tavallinen paksupohjainen teräskattila. Munkkien poimisessa pois rasvasta olen kyllä harhaoppinen. Käytän haarukkaa. Tökkäisen haarukan kuoren läpi niin, että munkki pysyy siinä kiinni. Siinä saa jo ravistettua enimmät rasvat pois, ennenkuin kippaa munkin talouspaperille imeytymään. Ja sitten muutaman kerran pyöräytys paperin päällä. Haarukkatyöväline on ihan oma keksintöni. Ison ruokalusikan kokoinen reikäkauhakin olisi, mutta haarukka on toiminut toistaiseksi hyvin. Tämä on vain minun juttuni, ei kannata ottaa oppia! 😉
Tänä vuonna aion yllättää vieraat sateenkaarikoristelluilla munkeilla. Sen verran hauskan näköisiä ovat. Vähän iloista ”vappuriehaa” kahvipöytään aikuisillekin! 😉