29.8.2015
*) Eli 2 ½ dl:n taikina. Hyödynnä pullataikinareseptin laskuria ainesten määrien muuntamisessa.
*) Eli 2 ½ dl:n taikina. Hyödynnä pullataikinareseptin laskuria ainesten määrien muuntamisessa.
Valmista TAIKINA erillisen ohjeen mukaan puolikkaana annoksena.
LEIVO taikinasta jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko ja jaa se 18 yhtä suureen palaan.
Pyörittele palat pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle.
Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 20-30 minuuttia.
TÄYTE. Sulata täytteen voi.
Sekoita joukkoon vaniljakastikejauhe, vaniljarahka ja puolikas munasta.
Voitele pullat munalla.
Pyörittele täytteestä pienen lihapyörykän kokoisia palloja. Paina vaniljapallot pullien keskelle.
Ripottele pinnalle kaneli-sokerisekoitusta.
Paista 200 asteessa 13-15 minuuttia.
pellavapaita: miksei hyviä ideoita voi keksiä vaikka useampaankin kertaan! 😄 Oikein makoisan kuuloinen tuo vanilja-sitruuna-combo!
Kyllä minua nauratti tänään. Tein japanilais-tyylillä taikinan. Ajattelin tehdä yhden bostonkakun ja hmm…”taidan tehdä pikkupullia, joihin laitan vadelmamarmeladia ja vaniljakreemiä”. Ja lähetin miehen ostoksille 😀
Tulin sitten katsomaan, josko olisi jopa ohjekin tällaiselle täytepullalle. Ja eikö mitä! Meikä-muorihan on näköjään vajaa vuosi sitten värkännyt justiinsa niitä, mitä aioin nytkin 😀 😀
Muutinkin suunnitelman, kun mies tuli kaupasta ja innolla kertoi, että sinnehän oli tullut lisää sitruunakreemiä 😀 Ja hän ymmärsi ostaa! Jee!
Tein siis vanilja-sitruunapullia. Kolossa on alla hiukan vaniljakreemiä ja päällä sitruunakreemiä reilummin. Uunissa sitruunakreemi oli jännästi halkeillut eli näytti kuin olisi ollut 3-4 palaa säilykeananasta 🙂 Kevyesti lusikalla tasoitin heti kuumana kreemin, se kävi helposti.
Ilmeisesti pullan kohoaminen oli jotenkin nostanut täytekoloakin ja sitruunakreemi oli noussut ylöspäin ja haljennut ”osiin”.
Rakastan sitruunakreemiä ja kohta nautin siitä pullassakin 😀 😀
Kinuskikissa: Kiitos, kyllä sopisi sekin nimi 🙂 Mahdottoman hyviä pullia tuli 😀
Pellavapaita: toden totta hienoja ja tasalaatuisia! Näiden toiseksi nimeksi sopisi viineripullat, kun mukana on nuo kaksi klassista viineritäytettä.
Pitkästä aikaa pullaa teki mieli. Niinpä peruspullataikinan tein ja ekaa kertaa kokeilin vaniljapullien tekemistä.
Käytin Valion vaniljakreemiä ja Saarioisten vadelmamarmeladia; molempien paistonkestävyys on todistetusti totta 😀
Pullat tein niin, että punnitsin taikinapallerolle painoksi 80g, joten melko saman kokoisia ovat keskenään. Minua kun on ikäni häirinnyt se, että pullistani tulee sekalaisen kokoisia 😉
Desilitran mitan pohjalla painoin kolon kohonneisiin pulliin. Sitten voitelu, kanelitonta sokeria ripotus, täytteet, paistaminen 225 ast n.12 minuuttia.
Hyvää ja mehevää on 🙂
Eine: täyte on tuollaista muovailtavaa, joten levittäminen voi olla hankalaa. Mutta kokeile dallaspullien täytettä: http://www.kinuskikissa.fi/dallaspullat/.
Hei ! Voiskohan tällä resptillä tehdä kierrepullia, eli onko täyte hyvin levittyvä ja pysyy tursuamatta?
Kiitos kiitos kiitos Tassukkainen! 🙂
Oli pakko kokeilla näitä, sillä vaniljapullia ei ole juuri tullut tehtyä. Aivan ihanilta maistuivat! Täytteestä tuli sopivan makea ja vaniljainen 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskikissa: 😀
Todellakin herkkupullia 😋