Viime kesänä sain eräänlaisen herätyksen vähähiilihydraattiseen ruokavalioon – ei onneksi omakohtaisen syyn vuoksi – vaan sukulaisten kautta. Enoni joutuu noudattamaan vähähiilarista ruokavaliota terveydellisistä syistä ja tämä tarkoittaa sitä, että hiilihydraatit on laskettava gramman tarkkuudella. Vaikka ruokavaliosta on karsittu viljat ja sokerit, suun saa silti makeaksi. Tässä iso merkitys on erytritolilla (esim. Karppisokeri), jota saa isoista ruokakaupoista ja Punnitse & Säästä -myymälöistä. Se on luonnontuote, joka on valmistettu käymisteitse rypälesokerista. Tuote on hiilihydraatitonta ja kaloritonta. Tämän reseptin kehittelyssä kiitän enoni vaimoa Airea asiantuntevasta opastuksesta ja ”koulutuksesta”!
Kakku sisältää yhteensä 42 g hiilihydraattia. Siitä tulee noin 12 palaa, joten yksi kakkupala sisältää 3,5 g hiilihydraattia. Koristelussa käytetyt lakat eivät ole mukana hiilihydraattimäärässä.
Vähän hiilareita, mutta hurjasti herkullista makua! 😋 🍰
Solenoidi: kiva kuulla, että kokeilit reseptiä! Muokkausideatkin on aina hyödyllisiä eli kiitos, että jaksatte kertoilla! 🙂