Tässä on tarjolla hempeä herkku. 🌸
Sopii silmäniloksi pääsiäistä juhlittaessa ja ystävää onnitellessa. 🌸
Kuin myös ihanaksi piristykseksi arkiseen kahvitukseen. 🌸
14.4.2014
Kaupallinen yhteistyö Iloleipurin kanssa
POHJAT. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaan muutamassa erässä.
Voitele leivosvuoan kolot sudin avulla. Käytä voiteluun sulatettua tai juoksevaa margariinia.
Painele taikina ohuelti leivosvuoan kolojen pohjalle ja reunoille. Painele sormilla leivospohjan reuna siistiksi. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
Vinkki: Halutessasi voit nopeuttaa tätä vaihetta kaulimalla taikinan jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ottamalla levystä ympyröitä. Ympyröiden koko kannattaa mitoittaa sellaiseksi, että taikina peittää myös vuoan reunat. Jos sinulta ei löydy sopivan kokoista muottia, ympyrät voi tehdä myös nurinpäin käännetyllä juomalasilla. Taikinan on hyvä antaa jähmettyä noin tunti jääkaapissa ennen kaulimista.
Painele sormilla leivospohjan reuna siistiksi.
Paista pohjia 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa vuoissa. Nosta sitten jäähtymään.
TÄYTE. Levitä lusikalla pohjien päälle pähkinäsuklaalevitettä.
KUORRUTUS. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos käytät ulkolaisia vadelmia, vadelmat täytyy kiehauttaa. Ne soseutuvat kiehautuksen aikana.
Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vadelmasose ja vaniljakreemijauhe.
Laita vadelmavaahto litran vetoiseen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan aukko. Pursota vaahdosta keko leivosten päälle.
KORISTELE leivokset pääsiäiskaramelleilla.
Leivokset on helpointa nauttia kädestä suuhun.
Hei, mistä olet löytänyt tuollaisen leivosvuoan? Olen yrittänyt etsiä netistä mutta ei osu silmään 🙂
Okei, kiitti!:)
namia: kiva, että ohje oli yhä mielessä! 🙂 Yleisesti ottaen gluteenittomalla jauhoseoksella voi korvata vehnäjauhot yks yhteen. Joissain leivonnaisissa määrää voi joutua vähän säätämään. Jos olet kokeneempi leipuri, ehkä tunnistatkin säätötarpeen. Mutta nyrkkisääntö on, että voit mennä ohjeen määrällä. 🙂
Viimevuonna meinattiin näitä tehdä, mutta sitten se vähän jäi… Nyt pääsiäiseksi ajattelin nämä tehdä, mutta kysyisin, että voiko vehnäjauhon korvata gluteenittomilla jauhoilla?
Kiitos vinkistä:) ja käytössä oli itselläkin iloleipurin vuoka, tosin sileäpintainen, ilman uurteita. Seuraavan kerran kun näitä leivon niin pitääpä käyttää sitä foliota!
kersantti: kiva kuulla, että resepti oli mieleinen ja maistuva. 🙂 Tuohon reunojen lässähtämiseen on olemassa kikka, löydät sen näiden mansikkaleivosten ohjeesta: http://www.kinuskikissa.fi/ihanat-mansikkaleivokset. Tässä lyhyesti lainaus ko. ohjeen paistokohdasta:
Leikkaa alumiinifoliosta paloja ja painele ne vuokiin taikinaa vasten. On tärkeää, että foliolla tuetaan erityisesti taikinareunat, jotta ne eivät valahda paiston aikaan.
Paista pohjia 200 asteessa10 minuuttia. Poista foliot ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
Sitä en osaa sanoa, miksi nämä pohjat eivät itselläni lässähtäneet ja folioita tarvittu. Olisiko vuoalla vaikutusta asiaan. Toki hieman painuivat, mutta jäi kuitenkin selkeästi reunaa.
Juuri äsken kokeilin ensimmäistä kertaa tätä hurmaavaa ohjetta. Pohjat harmillisesti lässähtivät reunoilta alas uunissa ollessaan.. Aiemminkin on samantyylinen piirakkapohja valunut vuoan pohjalle joten mahtaisiko syynä olla vanha sähköuuni? :/ Leivokset maistuvat kuitenkin hyvälle! 🙂 (vadelmien sijaan testasin kuníngatar-pilttiä, kannattaa kokeilla!) Nam!
CHOCOLATEMOUSE:
Vuokina voisi käyttää myös kaupassa myytäviä kertakäyttöisiä alumiinisia leivosvuokia. Niitä löytyy ainakin isommista ruokakaupoista, joissa myydään leivontatarvikkeita. Paperiset muffinssivuoatkin saattaisivat onnistua, jos toimisit ohjeessa annetun vinkin mukaan ja asettelisit ”pyörylät” paperivuokiin valmiiksi sopivasti muotoiltuina. (Voisihan paperivuoat laittaa vielä muffinssilevyn koloihin paiston ajaksi – tukea saamaan.) Myös silikoninen muffinssivuoka/-levy voisi toimia, koska siitä saa leivoksen ”työstettyä” irti. Tsemppiä leivoksille! 🙂
Ihanan näköisiä!
Aion kokeilla pääsiäiseksi mutta voiko noita minivuokia korvata millään?
Meiltä löytyy vaan muffinssilevy mutta ovat korkeampia kuin nuo sun, onko mahdollista tehdä siis muffinssivuokiin tai esim. käyttää koko taikina yhteen ja tehdä isoksi piirakaksi jos taikinan moninkertaistaa?
Oon ihan ”sunnuntaileipuri” niin en tiedä yhtään mutta kiitos jos jonkinlaisen vuokavaihtoehdon keksisitte tännepäin! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Liisa1: En tiedä mistä Kinuskikissa on vuoan ostanut mutta eikös iloleipuri tuotteita myy kaikki hyvinvarustetut isot marketit kuten Prisma ja Citymarket. Toki valikoima saattaa vaihdella. Minun paikkakunnalla myös entinen Tarjoustalo eli tokmanni myy yllättävän hyvin. Netistä löysin osoitteen josta kannattaa kysyä,asiakaspalvelun numero oli etusivulla. Vai oletko tuon jo ehtinyt soittaa?
http://www.kokkiman.com/shop/haku
Toivotaan että myös itse Kinuskikissa ehtisi sinulle pian vastaamaan! Onnea metsästykseen! 🙂