Vaahtokarkkeja voi valmistaa monella tavalla. Näiden vaahtisten erikoisuus on munattomuus. Maku tulee esanssien sijaan aidosta marjasta ja hedelmästä. Itse tehdyllä värisokerilla saa mieleisensä sävyn.
Vaahtokarkkilevystä voi mielikuvitusta käyttämällä muotoilla melkein mitä vain! Itse väänsin solmuja, mutta näyttäviä makeisia tulee myös muoteilla. Esimerkiksi ystävänpäiväksi voisi ottaa sydänmuotilla kuvioita ja kieritellä pinkissä värisokerissa. Jos haluat säilyttää vaahtokarkkimassan alkuperäisen, hennon pastellisen sävyn, kierittele karkit kuitenkin tomusokerissa, jotta niiden pinta ei jää tahmaiseksi.
Muista myös nämä:
Elina: kuulostaa siltä, että olet keittänyt sokeriseosta liian kauan (käytitkö paistomittaria ja onko se varmasti toimiva?) tai sitten seos pääsi välillä jäähtymään. Marja-liivateseos saa kiehahtaa, mutta en tosiaan usko, että siitä oli tässä kohtaa kyse.