Ideoimme yhdessä serkkuni Sannan kanssa viime viikonloppuna tämän piirakan mökkitalkoiden lomassa. Aina alkukesästä näitä ensimmäisiä raparperipiirakoita syödessä tuntuu, että raparperipiirakka on parasta maailmassa! Ja onhan raparperi mieletön raaka-aine monestakin syystä. Se on helposti ja edullisesti saatavissa parhaassa tapauksessa omalta pihamaalta. Raparperi kypsyy ensimmäisenä, kun marjasatoa vielä odotellaan ja kausi jatkuu läpi kesän. Ja maku! Siinä on luonnetta, vaikkakin sokeria tarvitaan sen kesyttämiseen.

Mikä sitten tekee juuri tästä piirakasta erityisen? Vastaus löytyy piirakan pinnasta. Reilu murukerros paistuu uunissa lähes keksimäiseksi. Resepti on varsin yksinkertainen, mutta yksikin osanen lisää olisi jo liikaa. Vaniljakastikettakaan ei jää kaipaamaan. Kylkeen voi ottaa vaikka lasillisen maitoa. 🙂