Tämä piirakkaohje on muisto reseptien keräilyni alkutaipaleelta. Ohje oli hautautunut unohduksiin, kunnes söin tätä hiljan ystäväni valmistamana: Pirkka oli julkaissut ohjeen uudelleen. Täytteessä voisi toimia hyvin lisänä vaikkapa purjosipuli.
16.10.2007
POHJA. Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 – 26 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä piiraspohjalle.
Silppua päälle tilli.
Sekoita kulhossa kerma, vesi, munat ja mausteet.
Kaada vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 30 – 35 minuuttia (suojaa foliolla pinnan saatua sopivasti väriä).
Kinuskikissa: Miten tuommoisesta voi edes kiittää 😀 No, sanomalla ”Kiitos”, mutta ehkä vähän överiksi meni sinulla kehuminen 😉
Aivan ihanaa piirakkaa, ollaan ihan myytyjä miehiä ja naisia! Ja tuore tilli on kyllä huippua tässä. Tein pohjan muuten sämpyläjauhoista, unohdin aiemmin sanoa.
Syödessämme otimme lautaselle piirakan vierelle turkkilaista jugurttia, jossa päällä tillisilppua ja tuorekurkkua myös kyydissä mukana. Oli kyllä hyvää. Tämä on jatkossa meidän piirakka, joka käänteessä 😀
pellavapaita: näyttää kuvassa niin hyvältä! Paljon paremmalta kuin reseptissä! 😅 Tilli on kyllä tärkeä tässä, sitä saa olla reilusti. Ihania tuoksuja teillä talo tulvillaan! 🩷
Suolaista makeiden herkkujen paakaroinnin väliin 🙂 Ihana tuoksu taas on kotona. Siinä on juuri paistamieni saaristolaisleipien ja tonnikalapiirakan tuoksut sekaisin, peräkkäin jonossa hajuaistille nautintoa antamassa.
Tillin tuoksu kruunaa kaiken lopuksi, kun tupsukoita laitoin valmiinkin piirakan päälle. Piirakka on ohjeen mukaan muuten, mutta esipaistoin pohjaa ja sen päälle ripotin hiukan juustoraastetta ennen tonnikalaa. Purjoa mukana on. Kevytkerman ja veden korvasin laittamalla 2 dl ruokakermaa ja n. 1/2 dl kuohukermaa, purkin loppu meni kivasti käyttöön 🙂
Mausteina suola, sitruunapippuri, kurkuma ja Provencalen yrttiseos. Kaikkea kohtuudella 🙂
huukotto: et ole muuten ainoa. 😊 Hyvä ystäväni on tehnyt tätä aikojen alusta (en enää muista, kumpi meistä teki tätä ensin) ja vaikka blogi on pullollaan piirakkaohjeita, tämä pitää aina vaan pintansa. Suloista! 😊
Löysin tämän reseptin ja muuta en enää käytä, koska tämä on helpoin ja paras! Täytteet vain vaihtuu. Viimeksi tein kasvisversion Hetki valmiswokki pussista.
Kikka: Ohjeessa ei tosiaan mainita, itse paistan kaikki piirakat omassa uunissani keskivaiheilla (viimeksi eilen illalla kinkkupiirakan) ja hyvä tulee.
Hei.
Paistetaanko piirakka uunin alatasossa?
tiinaeam: voit tehdä pakastimeen etukäteen. Piirakka kannattaa sulattaa jääkaapissa (eli ottaa pakastimesta edellisenä päivänä). Uunissa olen tavannut lämmittää foliolla peitettynä.
Oletteko pakastaneet tätä? Säilyykö hyvänmakuisena? Miten lämmititte (miel.uunissa, ei mikrossa)? Haluaisin leipoa juhliin etukäteen suolaista ja makeaa. Kaikki vinkit ei niin hyvälle leipurille kelpaa. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
pellavapaita 😄👏