Bloggaamisen ensimmäisistä vuosista minulle on jäänyt mieleen kesäkakkujen kehittelyt. En muista, käytinkö kesäkakku-nimitystä aina resepteissä, mutta ainakin itse mielsin, että kyseessä oli sitä kesää leimaava kakku, tietynlainen oma sen hetkinen bravuuri. Esimerkkeinä mainittakoon juhlapöydän raitakakku vuodelta 2009 ja Kinuskikissan kesäkakku vuosimallia 2010. Mielestäni hyvässä kesäkakussa on jokin uusi idea, se on melko helppo toteuttaa ja tietenkin siinä on ihania kesän makuja.
Tässä kakussa on ainekset tämän vuoden kesäkakuksi, mutta vielä on aikaista sanoa, kun sesongi on alkupuolella. 🙂 Kesä on vasta alkanut ja koulun päättäjäisiä vietetty, omillani nyt ensimmäistä kertaa. Mielessäni soi rakas Suvivirsi ”…ja suvi suloinen” tätä leipoessani, näissä tunnelmissa nimesin kakun.
Täytteessä on uusin suosikkimakuni paahdettu valkosuklaa. Reilu ja raikas kerros raparperia ja mansikkaa tuo tarvittavaa balanssia. Omat makunystyräni kyllä juhlivat tällaisen makukimaran äärellä. Koristelu syntyy nopeasti tuoreista mansikoita (suomalaiset mansikat viimein kaupoissa!), viehkeästä raparperinkuoresta ja paahdetuista suklaahipuista.
Jossuloinen: mansikkakerrosta lukuun ottamatta uskoisin pakastuksen onnistuvan hyvin. Kiille sitten sulaneeseen kakkuun. Muunnostaulukon (http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/) mukaan kerroin olisi 1,17. Jos haluat selkeästi korkeamman, niin olisiko 1,5-kertainen annos sitten sopiva? Ainakin se olisi suhteellisen helppo laskea (2 munaa -> 3 munaa jne.).