Hempeissä pastellisävyissä loistava sateenkaaripursotus kruunaa niin muffinssit kuin kermakakunkin. Gluteenittomat suklaamuffinssit ovat ihanan meheviä – ja erittäin suklaisia! 😋🧁
13.9.2016
Tumman kaakaojauheen määrässä ei ole painovirhettä – sitä on runsaasti. Taikinan suklaisuus perustuu kaakaojauheeseen ja muiden jauhojen osuus jää vähäisemmäksi. Jos haluat tehdä reseptin normaalina versiona, korvaa gluteeniton jauhoseos vehnäjauhoilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään sokeria lukuun ottamatta.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon vatkaten.
Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi. Sekoita hitaalla teholla vatkaten taikinan joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.
Leikkaa suklaa veitsellä rouheeksi ja lisää taikinaan.
Annostele taikina muffinssipellin koloihin paperisiin vuokiin.
Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmistele kolmivärinen pursotin ennen kermavaahdon valmistamista. Setti sisältää kaksi laadukasta tyllaa, kolmesta kappaleesta koostuvan liittimen sekä kertakäyttöisiä pursotuspusseja. Tiputa liittimen jokainen osa erikseen yhden pursotuspussin sisään. Leikkaa pussin päähän aukko siten, että liitin tulee pussista ulos niin pitkälle, että myös pienet kiinnitysosat (aukko ja uloke) tulevat ulkopuolelle.
Liitä liittimen osat yhteen sovittamalla aukot ja ulokkeet kohdilleen. Huomaa, että osat eivät ole samanlaisia, vaan sopivat yhteen vain tietyssä järjestyksessä.
Laita päälle tylla ja kiinnitä se violetilla suukappaleella. Laita pussi mahdollisimman korkeaan ja kapeaan astiaan, jossa se pysyy pystyssä täyttämisen ajan.
Vinkki! Tee pursotus tarpeen mukaan laktoosittomasta kermasta. Varmista myös kreemijauheen soveltuvuus. Esimerkiksi Sallisen kreemijauhe on gluteenitonta ja laktoositonta.
Ohjeen kermavaahdosta (2 + 2 + 2 dl) riittää yhteensä noin 25 muffinssiin korkeiksi ruusukkeiksi.
Valmista jokainen värillinen kermavaahto erikseen. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä, kun valmistat sävyt yllä mainitussa järjestyksessä. Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Aloita vaahdotus vatkaimen hitaimmalla teholla ja siivilöi samalla joukkoon vaniljakreemijauhe. Pursota pastaväriä lautasen tai leivinpaperin päälle ja annostele siitä cocktailtikun kärjellä pieni tippa kerrallaan vaahdon joukkoon, kunnes saat pastellimaisen hempeän sävyn. Vatkaa tämän jälkeen kerma sopivan jämäkäksi vaahdoksi.
Vinkki! Saat näistä kolmesta väristä nopealla keinolla tuplamäärän sävyjä. Kun vaahto on valmis, lisää toista sävyä (esimerkiksi keltaiseen tippa vaaleanpunaista) vaahdon toiselle puoliskolle. Sekoita väri vatkaimilla siten, että pidät vatkaimet koko ajan kulhon toisella reunalla. Varo vaahdottamasta kermaa liikaa! Sävyt menevät seuraavasti:
Lusikoi jokainen värisävy omaan pursotuspussiinsa. Jos yhdessä kulhossa on kahta sävyä, annostele se pussiin niin, että lusikallisen mukana tulee molempia värejä. Sulje pussit napsauttamalla ne yhdessä kiinni pussinsulkijalla.
Pursota korkeita kekoja muffinssien päälle. Huolehdi pursottaessasi, että puristus kohdistuu jokaiseen pussiin yhtä suurella voimalla. Näin eri sävyt tulevat esiin tasaisesti. Käytä siis puristamiseen kumpaakin kättä esimerkiksi kuvan osoittamalla tavalla. Katso alta pursottamisesta kuvattu video. Viimeistele koristelu tähtitikuilla.
Voiko näitä pakastaa,meneekö kuorrutus miksikään? 🙂
mari-johanna ja sininen 💗😀💕
Koululaisten syysloma, pojat lähdössä mummin luo viettämään yökylää serkkujen kanssa ja tokihan herkkua piti saada matkaan! Mikä taivaallinen tilaisuus kokeilla nämä muffinit.
Tein sunnuntain maidottomaan leivonta margariiniin, kerma vaihtui soijamaitoon ja suklaan käytin brunbergin 53 % maidotonta suklaata. Kuorrutetta emme lasten toiveesta laittaneet mutta suklaiset muffinssit veivät kyllä kielen mennessään! 🙂 Ihania olivat kun yhden maistoin!
Ihanat!:) Maaginen kuva ja värit, kun tulen katsomaan näitä muffinsseja uudestaan ja uudestaan ;).
Maku: Taikinoissa munan voi korvata jugurtilla, hedelmäsoseella, tai pähkinätahnalla. Myös puolikkaalla banaania voit korvata yhden munan. Soseiden ja jugurttien kohdalla olen ymmärtänyt
että 1/2 dl sosetta vastaa yhtä munaa. 🙂 Lisää tällöin myös muutama lusikallinen rasvaa estääkseen taikinan kuivuminen.
Kinuskikissan uusin kirja neuvoo kokeilemaan muffinsseihin myös munan korvaajaksi chia tai pellavamunaa, mikä siis ilmeisesti valmistetaan kyseisistä siemenistä ja vedestä turvottamalla.
Kinuskikissa: Kyllä on taas ihana värikäs ja niin suklainen ohje syksyn pimeisiin päiviin! 🙂
Tätä täytyy kokeilla seuraavan kerran kun suklaan himo iskee! Nyt vain meidän perheessä on todettu kaksi maitoallergikkoa joten tämä leipuri on uuden edessä, kun kaikki täytyy miettiä maidottomana mitä heille tarjoaa! 🙂 Mutta sehän on vain haaste, hidaste ehkä tässä vaiheessa,kun vielä opetellaan! 🙂
Ihanaa, kun on gluteeniton ohje 🙂 Saiskohan munia korvattua jollain, kun pitäisi olla munatonkin :)?
Ihania. Meillä juhlitaan lokakuussa 5 ja 3 -vuotis synttäreitä ja toinen sankari jo tilasi näitä juhliinsa hän on myös selannut kinuskikissan leivonta kirjoja ja ranskanpastilli kakku ja vihreäkuula kakku pitää kuulemma myös tehdä eli värikkäällä teemalla mennään.
Ihanan värikkäät pursotukset! 🙂
Vau, miten hienot! Sopii kyllä niin lasten juhliin!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.