Tämän kevään aikana olen muutamaan otteeseen tehnyt marenkeja ja viimein oli aika lisätä tämän paljon toivottu ohje myös blogiin. Marenkivaahdon valmistuksessa on useita tapoja. Itse pidän varmimpana tätä tapaa, koska marenkivaahdon lässähtämistä ei ole minulla koskaan tapahtunut. Siinä valkuais-sokeriseos lämmitetään ensin kuumassa vesihauteessa 60-asteiseksi (ilman paistomittaria lämpötila, johon juuri ja juuri kärsii koskea sormenpäällä). Vasta tämän jälkeen suoritetaan vatkaaminen.
Jos haluat tehdä tavallisia marenkeja, noudata samaa ohjetta, mutta jätä suklaa pois. Voit värjätä valkuaisvaahdon vaahdotuksen aikana elintarvikeväreillä. Itse olen käyttänyt pastavärejä, nestemäiset värit saattavat vaikuttaa epäedullisesti vaahdon rakenteeseen.
Muista nämä hienostuneet leivokset, kun mietit lajeja juhlakahvitukseen.
Kyvyttä ja tyylikästä! 🙂
Eikku: Kuulostaapa kivalta sinun ideasi!
Itse käyttäisin kyllä pastaväriä, ihan siitä syystä,että se väri ei ole nestemäistä eikä näinollen pääse muuttamaan marenkitaikinan koostumusta.