Suklaakreemiä käytetään sokerikreemin tapaan kakkujen kuorrutteena. Pursotettaessa voit tarvittaessa notkistaa kreemiä lisäämällä tilkan maitoa tai kermaa.
17.10.2007
Ota voi ja mascarponejuusto ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
Sulata suklaa.
Yhdistä voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella sekoittaen.
Lisää seokseen suklaasula ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massa on kuohkeaa.
Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.
Kaisa Leppo: Vau! Onpa kauniit värit ja pursotukset 🌞
Kakun lopullinen koko oli 26×26cm. Kaksinkertainen määrä kreemiä riitti kuorruttamaan koko kakun ja pieneen koristeluunkin. Tein vielä kolmannen erän jottei varmasti lopu kesken koristelun.
Väri saatiin käyttämällä valkosuklaata, valkoista elintarvikeväriä ja vasta sen jälkeen punaista ja violettia väriä.
No, tupla-annos on ainakin luonteva mascarponejuustoa ajatellen. Muista ottaa ainekset ajoissa huoneenlämpöön! Ja tule mielellään kertomaan jälkeenpäin, miten kävi!
Koko uunipellillisestä tulisi liian iso tarpeeseen nähden, joten tarkoitus oli käyttää 759cm² leivontapeltiä (muuntotaulukko alkaa 1000) ja tosiaan kuorruttaa koko kakku reunoja myöten.
1000cm² kerroin olisi vähän päälle 2, mutta kun tarkoitus on peittää myös reunat ja tehdä koristepursotuksia, luulen että lähden liikkeelle siitä kertoimesta
Kaisa: hm, minusta annos vaikuttaa hiukan naftilta 24 cm:n kakkuun… En ole tainnut käyttää tätä varsinaisesti kakun kuorruttamisessa, vaan pursotuksissa. Sinulla on kovin iso kakku, joten tekisin vaikka 1,25-kertaisena (jos sivureunoja ei tarvitse kuorruttaa) ja varaisin vähän extra-aineksia siltä varalta, että loppuu kesken tai täytyy peittää myös sivureunat. Laitoin reseptiin nyt myös laskurin mukaan, mikä oli alun perin unohtunut. Helpottaa suhteiden laskemista.
Kaisa: Saisitko mitään apua täältä vuokien muunnostaulukko sivulta?
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
Laske oman uunipeltisi pinta ala ja kun sinulla on se tiedossa, mene tuonne muunnostaulukko sivulle ja katso sieltä kerroin kuorrutteelle. Tässä ohjeessa ei ole sanottu, minkäkokoiselle kakulle tämän oletetaan riittävän, mutta nyrkkisääntö Kinuskikissan toiminnassa on aina ollut se, että ohje on 24 cm vuokaan/ kakkuun, ellei hän toisin mainitse.
Joten olettaisin, että tämäkin kreemi on ajateltu riittävän 24 cm kakun päälle. 🙂
Hei, pitäisi tehdä levykakku n. 30 hengelle (eli 10 munan kakku), mutta aivot lyö ihan tyhjää tuon kuorrutteen määrän laskemisessa. Millä kertoimilla kannattaa lähteä aloittamaan?
Kinuskikissa: Kiitän 😀
Kiva juttu, pellavapaita! Mainiosti onnistuit ja toit hyvää huomiota reseptille. Nyt muutkin rohkeasti perässä! 😄
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaisa: näyttää tosi kauniilta! Kylläpä onnistuit hienosti! Hyvä sinä! 💗