Tähän suklaakakkuun ei voi tuhlata liikaa ylistyssanoja. Resepti on peräisin lukioajan ystävältäni Lauralta ja kuuluu yhä luotto-ohjeisiini. ”Pakko ottaa toinenkin pala” ja ”syntisen hyvää” ovat tyypillisiä kommentteja. Uskomattoman mehevä ja pehmeä rakenne suorastaan sulaa suussa. Ei tosiaankaan mikään kuiva kakku!
Reseptin julkaisuvuonna 2008 kuvasin kakun ruskalehdillä koristeltuna. Sittemmin päivitin uuden kuvan leivottuani kakun uudessa vuoassa. Kun käytät laadukasta vuokaa, pelkkä voitelu riittää ja kakku suorastaan hyppää vuoasta.
N: jäin myös miettimään käytetyn vuoan merkitystä. Kahvikakkujahan ei voi soveltaa sellaisenaan tavalliseen kakkuvuokaan, ei ainakaan kaikkia reseptejä. Kahvikakkuvuoassa ontto keskiosa takaa tasaisen kypsymisen. Erilaiset vuokamateriaalit myös kypsyttävät kakun eri tahtiin. Siksi on tärkeää aina varmistaa kypsyys tikulla.