Paahdettaessa vaahtokarkin luonne muuttuu ratkaisevasti ja koukuttavasti: sisus pehmenee, kuori rapeutuu ja saa makua. Tästä syystä vaahtokarkit ovatkin Yhdysvalloissa suosittu grilliherkku. Ne laitetaan usein kahden täysjyväkeksin (graham cracker) väliin, johon tulee myös pala suklaata. Kyseessä on S’more, joka viittaa sanoihin ”some more”.
Idea tästä S’more-kakusta syntyi viime kesänä mökillä, jossa serkkuni tekivät näitä jenkkiherkkuja. Yhdistin kakkuuni olennaisimmat S’more-elementit: täysjyväkeksit pohjana, suklainen juustokakkutäyte amerikkalaisittain uunissa valmistettuna sekä vaahtokarkit, jotka valloittivat kakun päällisen.
nalamuru: ehdottomasti tuo on korjattava. Kertokaa näistä ”epäkäytännöllisyyksistä” aina minulle. En itse välttämättä niitä tule ajatelleeksi, kun en käytä samoja toimintoja kuin te. 🙂