Siskoni toi Skotlannin matkaltaan tuliaisena macaroon-patukoita (macaroon bars). Siitä jäi kytemään ajatus leipoa niitä itsekin. Macaroon-patukoissa on Bounty-suklaata muistuttava maku. Skotit rakastavat näitä barejaan… Maailmalle muuttaneet, koti-ikävää potevat herkkusuut tilaavat niitä verkkokaupasta. Mutta makeisia on helppo tehdä itsekin!
Macaroon-patukat ovat makeita ja täyttäviä, joten voit myös leikata ne pienemmiksi suupaloiksi ja tarjota konvehtien tapaan. Valmistuksen erikoisuutena on peruna, joka yhdessä tomusokerin kanssa muuttuu juoksevaksi. Tomusokeria lisättäessä koostumuksesta tulee tahnamainen ja lopulta kiinteä massa. Peruna ei maistu valmiissa lopputuloksessa.
Katariina: peruna on loppujen lopuksi mauton raaka-aine, verrattavissa perunajauhoihin. Eli rohkeasti vaan kokeilemaan!
MariaJ: olisipa kiinnostavaa kuulla skottikaverin mielipide. 🙂