Leivo silmänilo pääsiäisen kahvipöytään! 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
Ja kauniin ja raikkaan tunnelman tuoja.
2.4.2012
Tämä maukkaan raikas taikina soveltuu mainiosti myös muffinsseihin!
Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (tilavuus n. 2 litraa).
TAIKINA. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunamehu.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää kuoriraaste.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehun kanssa.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Varmista kypsyys paistotikulla ennen kuin otat kakun uunista.
Anna seistä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.
KORISTELU. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu.
Värjää pastavärillä keltaiseksi.
Valuta kuorrutetta kakun päälle ja kiinnitä siihen karkkeja.
Olin kokeillut tämän reseptin 19.5.2022. Tulos on tosi maittava! Onnistuin ekayrityksellä. Ominpäin vaan lisäsin teelusikallinen kardemummaa – kannatti, kardemumma toimii hyvin sitruunan kanssa. Koostumus oli tosi hyvä myös. Tämä onnistuminen oli tärkeää, koska tein sen kakun edesmenneen anoppini muistotilaisuuteen ja hän oli suuri sitruunakakun ystävä. Suirkiitos teille – tämä oli erittäin tärkeä ja hyvä kokemus!
Vilja: tämä saattaa olla makukysymys, mutta myös sitruunoissa voi olla eroja. Ensi kerralla voit lisätä sitruunan kuoriraasteen yhden sijaan kahdesta sitruunasta. Sen ei pitäisi vaikuttaa rakenteeseen, mutta terävöittää makua.
Tämä kahvikakku oli varsin mauton, ei mitenkään pahaa, mutta maistui vain perus kahvikakulta. Sitruuna oli siis mielestäni varsin vähän vähän, se maistui juuri ja juuri.
VIRPIMAL:
Kiitos, että tulit kertomaan 🙂 Hyvä tieto monelle.
Tästä on tullut vakiokakkuni. Teen gluteenittomista jauhoista ja onnistuu todella hyvin. Eikä jää sellaista gluteenittomien jauhojen makua, joten maistuu kaikille 🙂 Loistava ohje!!
Sitruuna maistuu oikeesti tässä kakussa. Hyvä. Helppo valmistaa. Onnistuu aina. Säilyy hyvänä pitkään. Kaikenkaikkiaan siis yksi parhaimmista kakku reseptistä.
hyvä kakku oli ihan hyvä ja maistu viellä hyvältä.
laitoin ainakin 100000g voita ja osaan tehdä sen parhaiten.
terveisin hyvä sydämminen julius
Tänään teki taas mieli leipoa jotain, mutta aluksi näytti siltä ettei ole mitään mistä leipoa. Onneksi löysin netistä piimäkakun ohjeen, johon ei munia tarvita. En kuitenkaan halunnut mausteista kakkua (kaneli, inkivääri, neilikka) joten korvasin puolet sokerista (1 dl) Lemon Curd:illa (1 dl). Siitäkin tuli oikein hyvä sitruunakakku!
Täällä on tosi ihania ohjeita! Monesti olen täältä saanut inspistä, vaikka aika usein mulla on omat ideat ja saatan yhdistellä eri kakkujen osasia keskenään. Tällä kertaa esim. tämä sitruunakakku ja siihen yhdistettynä Kinuskikissan toscakakun kuorrute saa kelvata hankalien olosuhteiden, eli festareiden, synttärikakuksi kaverille. Kunnon kermakakkua vois olla hankala viedä paikanpäälle… lämpimässä säilymisestä nyt puhumattakaan. Tämä yritys on nyt uunissa vasta, saa nähdä millainen siitä tulee. Kiitti paljon näistä ohjeista!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
ippe.beksu: kiitos ihanasta palautteesta! 💛 Iloitsen kanssasi, että tuli tällainen onnistuminen tärkeään paikkaan. Olen samoilla linjoilla kardemumman suhteen – toimii monien makujen kanssa.