Runebergin torttu tunnetaan lieriön mallisesta muodostaan, mutta Runebergin päivää (5.2.) voi juhlistaa myös muffinsseilla. Ne ovat helppotekoisia ja onnistuvat hyvin myös gluteenittomina. Oma Runebergin torttu -ohjeeni perustuu piparkakkujen käyttöön, mutta gluteenittomia pipareita ei kannata muffinsseja varten hankkia, vaan tuoda rakenne ja maku muuta kautta: mantelilastuista ja mausteista.
Kostutuksessa perinteisesti käytetyn punssin voi korvata sitruunamehulla, joka antaa leivoksille raikkautta. Kostutus sujuu näppärästi muffinssin päältä käsin. Se on suositeltavaa tehdä edellisenä päivänä, jotta kosteus ehtii imeytyä kunnolla. Gluteenittomassa taikinassa muffinssin pinta repeilee hieman enemmän, mikä edesauttaa kostukkeen imeytymistä. 🙂
Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta.
Kiitos mari-johanna! 🙂