Tässä versiossa on laitettu mutkat suoraksi ja leivottu Runebergin torttu neliöiksi. Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta. Ystävänpäivän ympärille ideoituja reseptejä löydät puolestaan ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta. ❤️
Kommenttina vain, että Runebergin tortussahan ns. kuuluu olla karkeutta / rouheisuutta, kun Fredrika tiemmä pikkuleipämuruja, korppujauhoja ja mantelia käytti vehnäjauhojen ohella leivoksissa, jotka omenahillolla koristeli Ludvigilleen 🙂
Täysjyvävehnäjauhot tuovat karkeutta. Aina niitä ei ole pikkukaupoissa jne., niin olen itse käyttänyt grahamjauhoja, sämpyläjauhoja tai puolikarkeita (ns. tavallisia) ja mantelilastuja murskannut tuomaan karkeutta. Myös korppujauhot ovat olleet vuosikymmeniä sitten ensimmäisissä tortuissani, jotka tein Porvoon kodissamme vuosikymmenet sitten. Pitihän siellä tehdä 😀
Mantelirouhe, kaurakeksimurska ovat myös hyvät rouheuden tuojat. Tokihan on makuasia, haluaako rouheutta, karkeutta, mutta tuli vain mieleeni, että monin tavoin sitä ns. alkuperäisyyttä voi torttuun / kakkuun saada, vaikkei olisikaan täysjyvävehnäjauhoja, joista tulee mukavasti ”peruskarkeus” – ja lisäksi sitten noita muita karkeuksia vähän mieltymyksenkin mukaan 🙂