Tämäntapaisia pikkusuolaisia olen syönyt muutaman kerran siskoni järjestämillä kahvikutsuilla. Ne ovat vieneet kielen mennessään ja nyt tein sellaisia itsekin. Nämä maistuvat myös kylminä piknik-eväinä ja sopivat hyvin pakastettaviksi.
6.6.2012
alumiiniset leivosvuoat
alumiiniset leivosvuoat
TAIKINA. Yhdistä jauhot keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikinaa alumiinisten tai silikonisten leivosvuokien pohjalle ja noin 1 cm reunoille.
TÄYTE. Levitä taikinan päälle reilu lusikallinen tuorejuustoa.
Leikkaa lohesta sopivan kokoisia paloja ja jaa palat vuokiin.
Purista päälle hieman sitruunamehua ja rouhi mausteeksi valkopippuria.
Viimeistele silputulla tillillä.
Paista lohileivoksia 200 asteessa n. 20 minuuttia.
MOIJA:
Uskon, että onnistuu niinkin. Tuumasta toimeen! 🙂
voisiko nämä tehdä aivan tavallisissa muffinivuoissa? Siis sellaisissa teflon pintaisissa?
Ihana resepti!! 🙂 Oli pakko testata tätä reseptiä hieman muunneltuna. Jääkaapista löytyi (lämmin)savulohta ja yrttituorejuustoa. Leivokset ovat juuri uunissa.
Ihan äärimmäisen herkullinen resepti. Näitä tein siskon tytön rippijuhliin ja nyt ajattelin tehdä omille synttäreille myös. Itse ostin tuoretta ruohosipulia ja maustamattoman tuorejuuston ja lisäsin joukkoon myös sipulia. Valkopippurin korvasin mustapippurilla. Tillin laitoin vasta tuoreena päälle 🙂
Herkullinen resepti! Tein pakkaseen isomman tuplasatsin niin on sitten vierasvaraa. Yrttituorejuusto (viola) toimii myös mainiosti lohen kanssa.
Ai niin. Tuo reilu lusikallinen tuorejuustoa oli ilmeisesti reilu teelusikallinen. Reilu ruokalusikallinen olisi ollut liikaa ainakin minun vuokiini.
Testasin näitä viime viikonloppuna ja leivokset saivat suursuosion. Tein ne silikonimuffinsivuokaan, jonka kevyesti öljysin, että varmasti irtoavat. Nostelin ne parin haarukan avulla paistamisen jälkeen tarjoiluvuokaan ja hyvin kestivät hajoamatta sen nostamisen. Tarjosin ne vieraille lämmitettyinä, mutta tosi hyviä ne olivat kylminäkin. Näitähän voisi täyttää jollakin toisella tuorejuustolla, kinkkukuutioilla, tonnikalalla, kasvisvaihtoehdolla jne. Hyvä lisä juhlapöydän pikkusuolaiseksi. Kiitos taas kerran.
LISKONEITO:
Kiitos paljon, että vastasit. 🙂
JAZZ:
Luepa LiskoNeidon asiantunteva ja täydellinen vastaus.
Jazz…kokeileppa valuttaa maustamatonta soijajugurttia, sit maustat sen haluamallasi tavalla esim. yrteillä ja pursotat sen tuorejuuston tilalle. Soijajugurtti kestää kuumennusta, mutta sen voi pursottaa kylmänäkin valmiiksi paistettuihin ruiskuppeihin.On myös olemassa Tofutti-merkkistä soijatuorejuustoa joka sopisi myös noihin ja se on myös maidotonta ja se kestää kuumennuksen.Soijajugurttia voi myös käyttää munamaidon tapaan esim. piirakoissa, se nimittäin hyytyy ihan sellaisenaan, ilman munaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Aivan mahtava resepti, nämä tekivät erittäin hyvin kauppansa synttäreilläni (http://www.lily.fi/blogit/hettinen/lohikakkuset) eli kiitos&kumarrus Kinuskikissa!