25.2.2010
POHJA. Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa. Paloittele joukkoon voi/margariini ja nypi sekaisin jauhojen kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Paloittele kylmäsavulohi.
Hienonna tilli ja rucola.
Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Kaada vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se tummuu ennen aikojaan.
KORISTELE valmis piirakka rucolanlehdillä.
Ihana uusi pohja suolaiseen. Hyvä piirakka. Täytteeseen lisäsin paahdettua sipulia ja raejuuston tilalle laitoin tuorejuustoa lohen makuisena. Makoisaa, kiitos
Susanna: sipuli on aina hyvä lisä piirakoissa, joten siitä vaan! 🙂
Ajattelin kokeilla tätä piirakkaa, tulisikohan piirakasta millainen jos lisäisi punasipulia?
Namskis! Tästä tuli todella hyvää!
Lohena laitoin kylläkin loimulohta, kun sitä oli ”ylimääräisenä” kylmässä.
Raejuusto mukavasti suli myös massan joukkoon, joten sitä ei hirmusti edes erota piirakasta.
RAESOKERI:
Kinuskikissan arvio piirakan ainesten muuttamisesta uunipellin kokoon löytyy allaolevasta linkistä. Vähän joudut nyt peltiäsi mittailemaan ja vertaamaan tuohon Kinuskikissan laskelmaan. Vähintään 2-kertainen annostus varmaankin tarvitaan.
http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-piirakka-uunipellilla
Moikkamoi,
Jos kyseistä piirakkaa tekee pellille niin mitkä mahtavat olla pohjan ainesten määrät? Lauantaina olisi tarkoitus piirakkaa leipasta. 🙂
KAIZLA:
Kinuskikissa käyttää tavallisimmin 24 cm:n vuokaa.
Minkä kokoisessa piirakkavuoassa tämä onn tehty?
Mieheni ei ole oikein raejuuston ystävä ja teinkin tämän piirakan korvaten raejuuston kahdella keitetyllä kananmunalla. Maistui todella hyvältä! Todella ihana pohja ruisjauhojen ansioista.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva, että annoit palautetta, Hennuliini! Hyvän kuuloisia muutoksia teit. Paahdettua sipulia pitää itsekin kokeilla piirakassa!