Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa. Reilun kaupan yhteydessä voisi puhua myös lähiruoasta ja luomusta – ja yleisemmin eettisestä ja vastuullisesta kuluttamisesta. Haastoin itseni miettimään, miten voisin paremmin tuoda näitä ”hyvää tekeviä” tuotteita leivontaani.
Eettinen kuluttaminen on kuitenkin yhteinen talkoo, joten kutsun teidät mukaan ideoimaan fiksumpaa arkea. Jos jokainen korvaisi vaikkapa yhden arkisen tuotteen reilulla tai luomulla vaihtoehdolla, saataisiin yhdessä paljon hyvää aikaan. Kuka ottaa haasteen vastaan ja kertoo Kinuskifoorumilla (kts. täältä Haaste Kinuskeille) omasta vaihdokistaan? Itse olen tällä päivämäärällä päättänyt, että sokereista, jauhoista ja kananmunista käytän jatkossa mahdollisuuksien mukaan vain luomua/reilua.
Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Tein tätä tänään ja äsken juuri koemaistelin. Tuli hyvää vaikka vähän muokkasin ohjetta. Jätin appelsiinipalat kokonaan pois kun nuo minun appelsiinini eivät olleet mielestäni tarpeeksi hyviä. Käytin normaalituotteita ja appelsiinituorejuuston tilalla käytin maustamatonta jonka maustoin 2:n appelsiinin kuoriraasteella. Suklaana käytin Brunebergin tummaa suklaata ja Lidl:n tummaa leivontasuklaata. Pohjaan käytin itse tehtyjä appelsiini-suklaakeksejä.