Tämän vuoden teemana on Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tutustua suomalaiseen leivontaperinteeseen eri vuosikymmenillä. Smoothiekakku sijoittuu matkan alkuun eli kuvastaa kuluvaa vuosikymmentä. 2010-luvulla merkittävät ruokatrendit ovat liittyneet hyvinvointiin ja terveelliseen herkutteluun. Gluteenittoman ruokavalion yleistyminen sekä raakaruoan ja superfoodin suosio ovat näkyneet myös leivonnassa. Leivonnan kautta haetaan uusia keinoja käyttää laadukkaita ja ravinnerikkaita raaka-aineita.
Kaksi vuotta sitten julkaisemani smoothiekakku on oma suosikkini, joka on helppo tehdä myös gluteenittomana. Terveellisenä välipalana suosittu smoothie saa uuden muodon, kun se hyydytetään liivatteella. Raikas ja maukas kakku maistuu hyvin pikkuväellekin. Reseptiä on helppo muokata satokausiajattelun mukaisesti hyödyntäen sesongin tuoreita marjoja ja hedelmiä. Makeus tulee hedelmistä ja hunajasta. Kaikkiin versioihin ei tarvitse lisätä edes hunajaa, jos muut ainekset ovat luonnostaan makeampia.
littlehoney: persimonit voit korvata vaikka makealla omenalla, persikalla tai hunajamelonilla. Mikäs onkaan nimeltään se oranssi meloni… siinä on vähän saman tapainen maku ja rakenne kuin persimonissa. Kakku säilyy kyllä useammankin päivän. Kakun väri saattaa kuitenkin tummua jonkin verran banaanin vuoksi. Laittaisin ehkä hieman enemmän sitruunamehua.