Mielessäni ollut ajatus Vanilja-mustikkapiirakan puolukkaversiosta kypsyi puolukkakierteeksi. Tällä kertaa valmistin kiisselin aidosta vaniljatangosta. Arvokkaan vaniljatangon tilalla voi toki käyttää vaniljasokeriakin. Se lisätään kiisseliin vasta rahkavalmisteen sekoittamisen jälkeen. Huomaathan, että piirakka kohoaa uunissa melko paljon, joten valitse vähintään 4 cm korkea vuoka.
Sain lukijalta vähän aikaa sitten haasteen kehitellä puolukkaresepti tietyistä annetuista aineista. Taustalla oli ”Suloisenmakean puolukkapiiraan” nimellä kulkeneen reseptin metsästys. Lukija oli ostanut piiraan myyjäisistä ja mukana tuli luettelo aineista, jotka olivat: vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, margariini, kananmuna, ranskankerma, vaniljarahkavalmiste, puolukka, vanilliinisokeri ja maito. Puolivahingossa puolukkaspiraalissa tuli käytettyä lähes kaikkia noista aineista, vaikka aivan etsittyä reseptiä tämä ei ehkä vastaakaan. Jos joku kuitenkin sattuisi löytämään kuvausta vastaavan reseptin arkistoistaan, sen voisi mielellään naputella kommenttina tai sähköpostitse.
Monenlaista herkkua puolukasta saa, ja tässä yksi, jonka halusin leipoa. Muuten on ihan ohjeen mukainen, mutta sekoitin puolukoiden joukkoon Valion marjakreemiä purkillisen, kun tykkään kovasti siitä marjojen kaverina.
Kävi vähän ”vanhanaikaisesti” : nimittäin hoksasin vasta puolukkaa pehmeän vaniljatäytteen päälle levittäessäni, ettei sitä tietenkään saa levitetyksi, kuten pelkät puolukat olisi helposti voinut ripotella. Marjakreemi ja puolukat sekoitettuna muodostivat kostean seoksen ja kökköinä lusikoin sen vaniljatäytteen päälle.
Loppu vaniljatäyte kun tuli ihan päällimmäiseksi, niin eipä puolukoiden epätasainen ”olemus” haittaa ollenkaan 😀