18.3.2015
Kaupallinen yhteistyö Meiran kanssa.
Laita saksanpähkinät ja cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen muutamaksi tunniksi ennen leipomisen aloittamista.
Vuoraa pienen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta.
POHJA. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja vesi.
Painele seos vuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille.
TÄYTE. Hienonna saksanpähkinät monitoimikoneessa mahdollisimman hienoksi.
Lisää loput ainekset ja anna käydä, kunnes seos on tasaista.
Kaada täyte vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota sitten vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.
CASHEW-VAAHTO. Mittaa cashew-vaahdon ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä sileäksi, vaahtomaiseksi massaksi.
KORISTELU. Laita vaahto pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota pähkinävaahtoa kakun päälle.
Viimeistele koristelu ananaskirsikoilla.
Leeni H: Jospa laittaisit kuvan kakustasi Etusivun Galleriaan, niin useammat saattaisivat huomata kuvan. 🙂
Haha, minäkin pimahdin vaihteeksi raakakakkuihin ensimmäisten epäonnistumisten jälkeen, kun en vain aluksi uskonut, että asioita ihan oikeasti täytyy liottaa 🙂 Täytyypä tutkia reseptiäsi tarkemmin! Tässä eka täydellinen onnistumiseni:
http://www.lessisyes.fi/2015/06/21/paras-mansikka-vadelma-raakakakku-the-best-strawberry-raspberry-cake/
Tervehdys Kenttikuningatar! Tee kakku 1,5-kertaisena. Voit korvata puolukat millä tahansa muilla marjoilla ja käyttää makeutukseen hunajaa. Raakakakku voi vaatia maun puolesta totuttautumista (ajatellen esim. vanhempaa väkeä), mutta on ruokarajoitteiden huomioimisen kannalta hyvä lisä muiden kakkujen joukossa.
Moro!
Nyt piti ihan rekisteröityä tänne kysyäkseni neuvoa: Ensinnäkin, voiko tämän kakun tehdä tavalliseen 24 tai 26cm irtopohjavuokaan? Mitä silloin tapahtuisi ainemäärille? Ja voisko puolukat korvata vadelmilla ja agavesiirapin hunajalla?
Mun mummilla on ensi viikonloppuna 90-vuotis päivät ja olen lupautunut leipomaan sinne kakkuja. Tämä sopis monelle ruokarajoittuneelle ja näyttää hienolle ja maistuu varmaan myös tosi hyvälle, mut tuommoiset muutokset mun pitäis varmaan tehdä vielä niin sitten olis kaikki täydellistä.
Hienoa, hyvä puuris! 🙂
Korvasin puolukat mustaherukoilla ja agavesiirapin liotetuilla taateleilla ja hunajalla. Kyllä toimii! Ja oli myös ensimmäinen raakakakkuni. 🙂
maona: hyvä, että huomasit! Epähuomiossa oli mantelitkin päässeet liotettaviin, vaikka päädyinkin käyttämään valmista jauhetta. Korjasin virheen.
Tsempppiä hilimapalle ja soja ensimmäiseen raakakakkukokeiluun!
Ohjeessa lukee, että laita mantelit likoamaan veteen. Omiin silmiin ei aineksista osu muutakun mantelijauhe? Sitä ei kuitenkaan varmaan lioteta? Vai teitkö mantelijauheen jotenkin itse?
Tämä voisi olla minunkin ensimmäinen raakakakkuni. Kaikki ainekset ovat lemppareitani. rakastan pähkinöistä joka lajia ja puolukat ovat ihan parhaita marjoja. Uusi aikakausi saattaapi jäädä odottamaan keväämmälle, kun pääsiäiseksi on jo täältä reseptit valittu. Mutta innolla odotan. Komea kakku! 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Jahas, kiitos vinkistä! Jospa vaikka osaisin 🙂