Monelle lienee tuttu banoffee-piiras, jossa keksipohjaan yhdistyy kondensoidusta maidosta keitetty ”toffee”, kermavaahto ja banaanit. Minä päätin unohtaa banaanit ja kasata päälle sen sijaan kirpeän puolukkakeon. Happaman ja makean yhdistelmä on jälleen kerran lyömätön. Kondensoitua maitoa ei kannata alkaa itse keitellä, sillä ainakin pääkaupunkiseudulla sitä löytyy nykyään valmiiksi keitettynä jopa tavallisista ruokakaupoista. Keittelyohjekin löytyy, kun katsastat karpalo-toffeekakun reseptin.
Makea kinuski + kirpeä puolukka – ja välissä lempeä kerma!
Maista – ja ihastu! 😋
Tama on ehdoton lempparini vieraspoytaan, kiitos ohjeesta! Itse teen taman sovellettuna, ensinnakin todella makeana ja runsaana: laitan banoffeen tapaan myos banaanit kermavaahdon alle, lisaksi laitan 1,5 tlk kinuskia (itse keiteitettya kondensoitua maitoa) ja kermavaahtoakin 4 dl. Paalle iso kasa pakastekarpaloita puolukoiden sijaan. Lihottavaa ja parempiin suihin heti katoavaa, nam!