Odotan mielenkiinnolla, mitä te tästä sanotte! 🙂 Punajuuri tuo vaihtelua suolaiseen piirakkaan. Laiskuuttani käytin valmista, etikkaliemessä säilöttyä punajuurta. Siitä tuli maukasta yhdessä sipulin kanssa.
21.4.2010
POHJA. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Leikkaa punasipulit siivuiksi.
Valuta punajuurisuikaleet.
Hienonna timjami veitsellä tai saksilla.
Säästä toisen sipulin siivut piirakan päälle koristeeksi ja sippua loput siivut täytteeseen.
Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.
Kaada täyte pohjan päälle.
Asettele koristeeksi jätetyt punasipulisiivut pinnalle.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? 🙂
Tästä on tullut ihan suosikki. Sekä kasvis-että sekäsyöjät ovat tykänneet.
NASULI:
Kinuskikissa tekee sekä makeat että suolaiset piirakat 24 cm:n vuokaan. Ohjeessa on maininta ainakin, mikäli koko on jokin muu.
Monelleko tästä piirakasta riittää, se vähän riippuu… ;-)Jos piirakka on kahvipöydässä suolaisena leivonnaisena makeiden ja ehkä vielä muidenkin suolaisten joukossa, se saattaa riittää jopa 16 hengelle. Jos taas ainoana tarjottavana esim. illanistujaisissa, riittänee 8 (– 12) hengelle.
Kuinka monelle piirakasta riittää ja kuinka suureen vuokaan olet tehnyt tämän? Kiitos! 🙂
Rullalle (22.4.2010) ja muillekin kananmunan korvaamisesta:
1 rkl soijajauhoa ja 1 – 2 rkl lämmintä vettä sekoitetaan ja annetaan levätä noin 5 minuuttia. Vastaa yhtä kananmunaa.
Koossapitämiseen, taikinan sitomiseen
1 rkl hienonnettuja pellavansiemeniä ja 3 rkl vettä sekoitetaan
1 1/2 rkl kasviöljyä, 1 1/2 rkl vettä ja 1 teelusikallinen leivinjauhetta sekoitetaan
1 dl muussattua perunaa
reilu ½ dl pehmeää tofua
reilu ½ dl soijamaitoa
1 dl banaanisosetta
reilu ½ dl omenasosetta tai luumusosetta
Kuohkeuttamiseen
2 rkl vichyvettä ja 2 tl leivinjauhetta
1 tl leivinjauhetta, 1 rkl vettä ja 1 rkl etikkaa (lisää etikka erikseen viimeiseksi)
kukkurallinen rkl soijajauhoa ja 1 rkl vettä
1 tl hiivaa sekoitetaan reiluun ½ dl:aan lämmintä vettä
1 rkl maissitärkkelystä ja 3 rkl vettä
1 rkl perunajauhoa ja 3 rkl vettä
2 rkl vehnäjauhoa, 1 ½ tl öljyä, ½ tl leivinjauhetta ja 2 tl vettä
2 rkl jauhoja, ½ tl öljyä, ½ tl leivinjauhetta ja 2 rkl vettä
1 rkl jauhettua arrowjuurta ja 3 rkl vettä
Munamaidon korvike
1 osa soijajauhoa ja 3 osaa vettä sekoitetaan.
(www.elisanet.fi/puutteenpera/muna.html)
Minunkin oli pakko vihdoin kirjottaa tänne. Olen kokeillut montaa reseptiä ja kaikki ovat olleet hyviä 🙂 Vahingossa tänne alunperin eksyin ja nyt pitää käydä vähintään kerran viikossa tarkistamassa uudet reseptit!
Jeminalle piti kommentoida, että oma ruokavalioni on laktoositon & gluteeniton ja olen vain korvannut kaikki maitotuotteet laktoosittomilla ja jauhot gluteenittomilla versioilla. Tietysti kaikissa resepteissä tämä ei onnistu, mutta melko monessa silti 🙂
Toimii myös kinkulla 🙂
http://viiriainen.blogspot.com/2010/05/porkkana-ja-punajuuri.html
Tämä rukiilla höystetty pohja on aivan loistava!
Tyttömme teki tätä piirakkaa ja kyll yllätyin suuresti miten ihanan maukasta se oli! Pohjaa ainakin tulen käyttämään muihinkin piiraisiin!
Rebekka: julkaisin kommenttisi näin jälkikäteen roskapostilaatikosta. Vastasin sinulle ylle kommenttinumeroon 38.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Siri: onnistuu pellilläkin, mutta kerroin riippuu pellin koosta. Mittaa pelti ja kurkkaa kerroin täältä: http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/.