Tämän kakun innoittajat löytyvät jäätelöaltaan huuruista. Toinen on legendaarinen ja itselleni nostalginenkin Puffet, jossa on jäätelötäyte pehmeiden keksien välissä. Toinen on Ben & Jerry’s -herkuttelujäätelöiden lempparini, cookie dough. Hyrrrrr…!
Muutamia kommentteja reseptistä. Vaniljajäätelön sekaan voisi lisätä esikuvaa noudattaen vielä suklaarouhetta. Laitoin tämän ohjeeseen huomioksi sulkuihin, sillä tuo lisäys tuli mieleeni vasta jälkikäteen. Kuvan kakkuun tein sellaisen muutoksen, että ohensin pohjaa noin kolmanneksella. Näin pohjan ja jäätelön suhde tuli mielestäni paremmaksi. Ei siis kannata ihmetellä, jos oma pohjasi on noin 2/3 kuvan pohjan paksuudesta. Cookie dough -leivosten yhteydessä Sokeriharakka esitti kivan ajatuksen leivinjauheen lisäämisestä cookie dough -taikinaan. Taikinamaisen maun vahvistamisen toivossa tein tähän itse saman. Taikinapallurat olivat kyllä piste i:n päälle tuossa jätskissä. Jäätelö oli ilahduttavasti rakenteeltaan todella oikean jäätelön oloista – ja miten helposti se syntyikään! Alla vielä tarkempia vinkkejä, jotka kannattaa lukaista läpi.
tuulinleivonta: kiitos, että kerroit! 💗