Oi, tätä klassikkoa olen halunnut kokeilla pitkään ja klassikon tittelin se on todella ansainnut. Prinsessakakkureseptiin kuuluu vaniljakiisseliä sisältävä täyte, johon sekoitin myös kermavaahtoa. Minun makuuni pehmeän vaniljan rinnalle sopivat raikas vadelma (nimenomaan oikeista marjoista tehty hilloke) ja sitruunainen kostuke. Prinsessakakkuohjeet eivät välttämättä sisällä lainkaan kostuketta, mutta minä en suostu tekemään täytekakkua, jota ei kostuteta. 🙂 Klassinen prinsessakakku on kuorrutettu vihreällä marsipaanilla, mutta minun prinsessakakkuni oli ehdottomasti oltava hempeän vaaleanpunainen. 🙂 Kakku on omistettu tyttärelleni, jonka nimipäiväjuhlia sen ympärillä juhlittiin. Onnea, pieni ihana tyttöni!
Ps. Kannattaisi uskoa omia ohjeitaan. Sokerikakkupohjaa tulee herkästi kostutettua liikaa, koska sen hötöinen rakenne imee nesteen kuin huomaamatta. Itse laitoin kostuketta enemmän kuin tässä ohjeessa (ja vastoin sokerikakkupohjaan kirjaamaani sääntöä) ja pohja oli hieman liian kostea. Myös vadelmahilloke toi lisäkosteutta. Vadelmaa voi laittaa myös kakun päälle, johon vaniljatäytettä tuli vielä paksuhko kerros. Silloin hilloketta kannattaa keittää kolmannes lisää.
Mimic: kyllä maitokiisselin voi tehdä edellisenä päivänä. Senhän pitääkin olla täysin jäähtynyt (miksei siis aivan kylmää) ennen kermavaahtoon sekoittamista. Huomaa kuitenkin, että kiisselin pinnalle muodostuu herkästi kalvo. Peitä pinta kelmulla ennen jäähdytystä, niin rakenne pysyy tasaisempana. Minäkään en osaa tarkkaa cream fix -määrää sanoa – tähän kakkuunhan tulee reilusti vaniljakreemijauhetta. Huomaa myös se ero, että kreemijauhe antaa täytteelle makeutta ja lisää vaniljaisuutta.