Tiikerikakku tunnetaan raidoistaan. Ystävänpäiväksi tai miksei vaihteen vuoksi muulloinkin raidat voi tehdä värillisinä. Juhlavan ilmeen kakku saa iloisesta nonparellikuorrutteesta.
5.2.2018
Kaupallinen yhteistyö Meiran kanssa.
KATSO VIDEO
Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2,4 l).
TAIKINA. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa.
Erota taikinasta kolmannes ja värjää se pinkiksi pastavärillä.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Levitä päälle pinkki taikina ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla.
Työnnä kaksi haarukkaa V:n muotoisessa asennossa taikinan sisään niin, että kärjet kohtaavat vuoan pohjalla. Vedä samaa reittiä takaisin ylös. Irrota kiinni tarttunut taikina haarukoista ja etene näin vuoan ympäri. Tasoita pinta.
Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla. Kumoa ja jäähdytä.
KUORRUTE. Notkista voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeria vähän kerrallaan. Lisää lopuksi vesi ja vaniljasokeri.
Levitä kreemi lastalla kakun pinnalle. Kuorruta samantien nonparelleilla, jotta pinta ei ehdi kovettua.
Aseta kakku kuorruttamisen ajaksi ritilän päällä lavuaariin. Laita ritilän alle iso, reunallinen astia, jotta saat kerättyä nonparellit talteen. Ripottele nonparelleja ensin kakun päälle. Laita kämmen kakun sivureunaa vasten niin, että pikkurilli hipoo kakun pintaa. Kaada nonparelleja kämmenen päälle ja laske kättä alaspäin samalla kallistaen, jotta nonparellit valuvat kohti kakkua. Kakun rengasosan sisäpintaan nonparellit on helpointa kiinnittää lusikan avulla valuttaen.
Kerää karkuteille lähteneet nonparellit astiasta ja käytä ne uudelleen. Säilytä kuorrutettu kakku jääkaapissa.
Härkis piirakkaa siis eilen kahvin kanssa suolaisena ja tämä ihanuus makeana herkkuna! 🙂
Tein gluteenittomana, ja vaikka tavallisesti olen käyttänyt semperin glut. jauhoseosta nyt kotona oli Viljatuotteen glut. vaaleaa jauhoseosta josta tämän sitten tein. Nyt kyllä suosittelen lämmöllä muillekin!
Kakku ei nimittäin tullut yhtään kuivakan oloiseksi kuten Semperin jauhoilla monesti tulee,kakku oli mehevä eikä se murentunutkaan ollenkaan kuten yleensä gluteenittomat tapaa tehdä.
Sitäpaitsi yhteenääneen totesimme senkin, että kakun gluteenittomuutta ei edes huomannut! 🙂
Kiitti Miranster! 🙂
Ihanan värikäs! Olen katsonut pariin kertaa jo, koska on niin hieno.😊
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
mari-johanna: vau, ihanaa palautetta. ☺️ Tätähän voi siis suositella luotto-ohjeena myös gluteenittomaksi kahvikakuksi. Kiitos kommentista!